Nova vest
Fudbal

Subota, 27.05.2017.

23:00

PSŽ autogolom u 91' osvojio Kup!

Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su Anže 1:0 i 11. put osvojili Kup Francuske.

Izvor: AK

Autor: AK

PSŽ autogolom u 91' osvojio Kup!
Foto: Tanjug/AP Photo/Francois Mor

"Sveci" su bili apsolutni favoriti pred finale na Sen Deniju, ali su slavili tek u nadoknadi vremena.

Tragičar meča bio je desni bek rivala Isa Sisoko, autogolom u 91. minutu.

Sisoko je pokušao da spreči Bleza Matuidija da šutira glavom posle kornera sa desne strane, ali je on savladao Aleksandara Letelijea, koji je do tog trenutka bio junak sa pet odbrana.

PSŽ je odlično otvorio meč, a Edinson Kavani je već u desetom minutu propustio sjajnu šansu da donese vođstvo "svecima", međutim, šutirao je pravo u ruke Letelijeu..

Tim Unaja Emerija je imao terensku inicijativu u prvom poluvremenu, ali je teško stizao do gol šansi. Dva puta je Anhel di Marija namučio odbranu rivala, ali nije uspeo da donese gol.

Prvo je kao Kavani takođe šutirao u golmana Anžera, dok je drugi put loše proigrao Julijana Drakslera. Anže je samo jednom zapretio u prvih 45 minuta, ali je akciju loše završio Nikola Pepe.

Usledilo je očajno drugo poluvremen, a posle 15 minuta igre Blez Matuidi je propustio šansu da pogodi mrežu. Desetak minuta kasnije kapiten Anžera Čik Ndaje je šutirao glavom, ali daleko od gola.

Pet minuta pre kraja Kavani je imao novu priliku da reši meč, Urugvajac dobija sprinterski duel sa Traoreom, ali loše šutira u završnici akcije.

Međutim, PSŽ je izbegao produžetke u nadoknadi vremena pomenutim autogolom nesrećnog Sisoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve