Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.05.2017.

14:15

Kosovari o Zvezdi: Provokacija zloglasnog kluba

Vlastima i medijima na Kosovu i Metohiji teško je palo gostovanje fudbalera Crvene zvezde u Gračanici.

Izvor: S.R.

Autor: S.R.

Kosovari o Zvezdi: Provokacija zloglasnog kluba
Foto: Printscreen/Twitter

Oni su na sve način pokušavali da zakomplikuju odigravanje prijateljske utakmice, koja ima humanitarni karakter, dovodeći čak u sumnju da će prihod od meča završiti u porodilištu.

Na putu do Gračanice problem je prvo imao Kalid Aučo, fudbaler Zvezde iz Ugande, koji nije mogao na teritoruju Kosova i Metohije jer ga njegova zemlja nije priznala kao nezavisno Kosovo.

U isto vreme “Koha” je objavila tekst u kojem drsko Crvenu zvezdu naziva “zloglasnim klubom” jer je na zvaničnom sajtu objavio informaciju da ekipa gostuje na Kosovu i Metohiji, a ne na Kosovu kako “Koha” smatra da treba da piše.

"Koha" zatim deli lekcije šta i na koji način klub treba da piše na svojoj internet stranici.

“Zloglasni klub je na svom sajtu napisao da igra na Kosovu i Metohiji. To je provokacija. To je neprihvatljivo jer oni dobro znaju da je Kosovo međunarodno priznata država. Na sajtu zloglasnog kluba piše da već treću godinu zaredom dolazi na Kosovo i Metohiju. I to da bi navodno igrali humanitarnu utakmicu. Ali, oni nemaju nikakav dokument da je Fudbalski savez Kosova stvarno dozvolio da se odigra ta utakmica”, piše “Koha”.

Kosovari smatraju da je stav Crvene zvezde o imenu teritorije na kojoj gostuju “sramota za sportski klub”.

“Oni kažu da su veliki sportski klub i da se ne bave politikom, ali pišu da igraju na Kosovu i Metohiji. To je odvratna provokacija. Zato očekujemo da FS Kosova reaguje”, piše između ostalog “Koha”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve