Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.05.2017.

17:00

Lacijali Totiju: Ruka ruci najboljem neprijatelju

Najvatreniji navijači Lacija nazvali su legendu Rome Frančeska Totija "najboljim od neprijatelja" ikada u emotivnom pismu koje su mu napisali.

Izvor: M.LJ.

Autor: M.LJ.

Lacijali Totiju: Ruka ruci najboljem neprijatelju
Getty images

Lacijali su između ostalog poručili Totiju da je on jedini veliki šampion koga ni Real Madrid nije mogao da kupi.

Toti se najverovatnije penzioniše na kraju ove sezone jer mu Roma nije ponudila novi ugovor.

Navijači Lacija, okupljeni oko najekstremnije i najvatrenije grupe 'bjankoselestija' Iridučibili', su na utakmici protiv Intera u nedelju razvili i transparent namenjen kapitenu gradskog rivala i najboljeg strelca u rimskom derbiju – "Životni neprijatelji se opraštaju od Frančeska Totija!".

U otvorenom pismu su evocirali uspomene na čitavo rivalstvo sa Totijem.

"Bio je 6. mart 1994. godine kada smo se sreli po prvi put. Ušao si u igru umesto Đovanija Pjačentinija i iznudio si penal koji je Đuzepe Đanini promašio. Tako mlad, a ipak si bio spreman da postaneš deo istorije svog tima na tako izuzetan način, istorije penala i promašenih šansi" započinju pismo navijači najvećeg rivala Rome.

"Od tada, dok si nizao rekord za rekordom, dok su ti ljudi na stadionima širom sveta aplaudirali, dok si razmišljao o svojim majicama i reklamama za San Remo, Lacio je osvojio Skudeto, Kup pobednika kupova i Superkup Evrope, četiri Kupa Italije od kojih si u jednom bio prisutan. i tri Superkupa Italije"

Toti je u "Derbijima prestonice" postigao 11 golova na 43 meča.

Koliko si mogao da osvojiš sa Real Madridom, niko nikada neće znati. Ti si jedini veliki šampion koga nisu mogli da kupe. Bez tebe su se zadovoljili sa dva Interkontinentalna kupa, pet titula u Ligi šampiona, tri Evropska superkupa, sedam titula prvaka u LaLigi, tri Kupa Kralja i šest španskih Superkupova. Nedovoljno za igrača tvog talenta"

Tokom godina je između Totija i nebeskoplavih bilo provokacija, ali Lacijalima ipak nije jasno zašto se Roma ovako odnosi prema svojoj legendi.

"Bilo kako bilo, naročito danas postigao si cilj koji zaslužuje poštovanje. Poštovanje koje nisi dobio od svojih navijača i svog kluba i zbog toga nam je iskreno žao. Nikada ne bismo dozvolili da se prema igraču kao što si ti ophode na takav način. Nikada ne bismo nemo posmatrali šta su radili i šta ti sada rade.

Niko te sada ne brani, pa ne možemo ni mi. Ne krivimo te zbog majica i šala upućenih nama. One su tu i moraju tu da ostanu jer smo u Rimu, a stvari ovde tako funkcionišu.

U svakom slučaju, ruka ruci za protivnika koji, posle svih ovih godina odlazi sa terena kao "najbolji među neprijateljima"
stoji na kraju pisma Lacijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve