Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.05.2017.

16:01

Put Zvezde ka LE vodi preko Dinama, Hajduka...

Ekipa Crvene zvezde završila je ligašku sezonu na drugom mestu Superlige, što znači da ćemo je gledati u kavlifikacijama za Ligu Evrope.

Izvor: PT

Autor: PT

Put Zvezde ka LE vodi preko Dinama, Hajduka...
Getty Images

Veliki post crveno-belih i dalje traje, pošto su poslednji put igrali u Evropi sezone 2007/2008 kada su nastupali u grupi F tadašnjeg Kupa UEFA.

Te godine Zvezda je ispala u grupi, pošto nije ostvarila ni bod, međutim sigurno je da se svi sećaju utakmice na “Marakani“ sa minhenskim Bajernom, kada su crveno-beli poraženi sa 3:2.

Ipak dosta je prošlo od tad, a najbliže igranju u Evropi bili su sezone 2012/2013 kada su poraženi od Bordoa u poslednjim trenucima utakmice.

Od tada Crvena zvezda nije uspela nijednom da se ponada mogućem plasmanu u neko od takmičenja, a da li će tako biti i ove sezone, ostaje nam da vidimo.

Biće dosta teško vicešampionu Srbije, s obzirom da kreće od prvog kola u kojem će biti povlašćena, kao i u drugom.

Međutim, od trećeg i četvrtog kruga ekipe su dosta jače pa ćemo videti kako će se situacija odvijati.

Potencijalni rivali crveno-belima u prvom kolu su: Šamrok (Irska), Vašaš (Mađarska), Partizani (Albanija), Čikura (Gruzija), Torpedo (Gruzija) Linkoln (Gibraltar), Jelgava (Letonija), Atlantas (Litvanija), Ružemberok (Slovačka), Tre Pene (San Marino) i još neki klubovi na nivou “amaterizma“.

I u drugom kolu crveno-beli biće povlašćeni, za protivnike treba očekivati nešto jače rivale nego na startu kvalifikacija.

Sigurno da je najzvučnije ime Rendžers sa kojim je Zvezda igrala već pomenutu 2007. godine. Tada je klub iz Škotske izbacio srpski klub, koji je kasnije preko poljske Diskobolija ušla u Kup UEFA.

Od ostalih protivnika tu su još dva kluba iz Slovenija Olimpija i Domžale, kao i mogući Rabotnički, dok nije isključeno da klubu iz Ljutice Bogdana bude protivnik i neka severnjačka ekipa, poput Brana i Haugesunda (Norveška).

Posle drugo kola situacija se potpuno menja, pošto Crvena zvezda više nije nosilac i biće u nepovlašćenom položaju.

Treće kolo donosi klubove poput, Milana, Zenita, PSV, Brage, Evertona, Marseja i drugih jakih klubova. Ipak, uz dosta sreće crveno-beli bi mogli njih da izbegnu i da se sastanu recimo sa portugalskim Maritimom, splitskim Hajdukom ili zagrebačkim Dinamom.

Kada je reč o plej-ofu, tamo će se naći 29 pobednika trećeg kola i klubovi koji su eliminisani u trećem kolu kvalfikacija za Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve