Zvezda: Čestitamo titulu Fudbalskom savezu Srbije

Crvena zvezda ponovo je izašla u javnost sa saopštenjem, gde kritikuju predsednika FSS, ponavljaju da im je titula oteta, a potom i čestitaju FSS na trofeju.

PTIzvor: B92
Podeli
Starsport
Starsport

Šampion Superlige za sezonu 2016/2017 je ekipa Partizana koja je pobedom u nedelju nad ekipom Mladosti obezbedila 27. naslov prvaka Srbije.

Saopštenje Crvene zvezde prenosimo u celosti:

"Crvena zvezda želi da čestita osvajanje šampionske titule Fudbalskom savezu Srbije. FSS i Slaviša Kokeza kao njegov neprikosnoveni lider su titulu apsolutno zaslužili jer su pokazali silu i moć kako na terenu tako i van njega.

Godinu dana je kompletan FSS disciplinovano i marljivo radio i titulu je apsolutno zaslužio. Niko nije bio tako dominantan kao Kokeza i njegova ekipa ove sezone. Radili su šta su hteli, samo sa jednim ciljem - da se Crvenoj zvezdi otme titula.

Mogli su da biraju sudije kako su hteli i da ih šalju na izvršenje zadatka.

Mogli su da dozvole da njihovi puleni udaraju bez lopte na terenu koga stignu bez crvenih kartona. Mogli su da pritiskaju protivničke klubove na perfidan način.

Mogli su da smenjuju neposlušne trenere protivničkih klubova dan uoči meča i da sve to zataškaju bez ijednog pitanja.

Mogli su da poništavaju kaznu treneru koju je drugi savez izdao.

Mogli su da dozvole da igrač igra bez lekarskog pregleda i da klub ostane nekažnjen.

Mogli su da ne kažnjavaju za šovinističko vređanje, a i kada ih pod pritiskom javnosti konačno kazne, svoju kaznu brže bolje smanje".

Starsport
Starsport

"Mogli su da dozvole okupljanje njihovih navijača ispred stadiona iako je to propisima zabranjeno.

Mogli su šta su hteli i time pokazali silu neophodnu za osvajanje titule.

Ali, umeli su i da ćute kada se klevetalo kako je sve poznato i da je titula unapred nameštena za Crvenu zvezdu. Ćutali su i kada se vršio pritisak na sudije puštanjem lažnih informacija ko će gde da sudi, ćutali su i kada su se igrali nikad čudniji kladioničarski prelazi jednog kluba.

Umeli su da ćute kada je Crvena zvezda uputila dopis da joj se prizna osvojena titula šampiona Srbije iz 1946. godine.

A opet, ako bi se Crvena zvezda oglasila odmah bi cela šampionska ekipa FSS krenula u napad. Počeli bi da pričaju o pritisku, o tenziji...

Prava šampionska taktika koju su preneli i na omladinsku ligu Srbije gde je isti scenario primenjen na FK Brodarac.

Sada je odjednom sve regularno jer je njihova misija uspela - pehar je u njihovim rukama.

Na taj način Slaviša Kokeza je nastavio svetlu tradiciju prethodnog predsednika FSS, Tomislava Karadžića koji je juče slavio novu titulu organizacije na čijem je čelu bio do skora. Pa je eto i posle Toleta stigao - Tole! I naravno titula u FSS. Bili smo naivni i nemoćni pred dobro razrađenim scenarijom Tomislava Karadžića u režiji njegovog dostojnog naslednika Slaviše Kokeze.

Zato, čestitamo gospodo iz FSS - zaslužili ste ovu šampionsku titulu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.