Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.05.2017.

18:20

Partizan "petardom" do 27. titule!

Fudbaleri Partizana osvojili su 27. titulu nacionalnog šampiona, osmu od osamostaljenja Srbije 2006!

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Partizan
Foto: StarSport

Crno-beli su u poslednjem kolu plej-ofa Superlige savladali Mladost 5:0 (2:0) pred skoro 27.000 gledalaca i zadržali tri boda prednosti u odnosu na najvećeg rivala Crvenu zvezdu.

Partizan je do titule stigao serijom od 31 utakmice bez poraza, zabeleživši svega tri remija u međuvremenu. Serija je počela 27. avgusta sa 4:0 protiv Rada, a u međuvremenu je dva puta savladana Zvezda, uz jedan remi sa "večitim" rivalom.

"Velika stvar je i ova titula, to se vidi i po ovom ambijentu, jer je osvojena na specifian način. Momci su bili toliko posvećeni i fokusirani kada je sport u pitanju, da je to jako redak primer. Oni su najzaslužniji za titulu i ja im čestitam, nadam se pretposlednji put ove sezone", rekao je trener Marko Nikolić.

Partizan se opet izjednačio sa Zvezdom po broju osvojenih titula, a narednog leta će opet predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Ovo je važna titula i jako sam srećan zbog nje. Partizan je toliko veliki klub da svaki momenat proveden u njemu ima težinu, a najlepše je kada se pobedjuje", dodao je Nikolić.

Partizan je poveo u 18. minutu 25. golom u sezoni Leonarda da Silve Souze, da bi vođstvo duplirao Marko Jevtović "projektilom" sa 20 metara desetak minuta pre poluvremena.

Brazilac u 65. minutu postiže drugi pogodak na meču, a pet minuta kasnije se asistencijom revanširao Marku Jankoviću za vodeći gol. Tačku na meč stavlja Nebojša Kosović golom sa oko 20 metara desetak minuta pre kraja susreta u Humskoj.

"Da me neko pitao posle početnih neuspešnih rezultata i Zvezdine prednosti da ćemo osvojiti titulu, ne bih verovao. Imali smo sjajnu seriju, pobedili u večitim derbijima i zasluženo smo osvojili titulu. Ja imam ugovor na još godinu dana i nadam se da ću i na svom oproštaju slaviti titulu", rekao je kapiten Saša Ilić, koji je osvojio 11. titulu šampiona Srbije.

Zvezda je u poslednjem kolu nadigrala Radnički iz Niša 4:0 (1:0) pred 5.000 navijača na "Rajku Mitiću", uz het-trik Ričmonda Boaćija koji je pogađao u 18, 48. i 61. minutu.

Konačan rezultat je u poslednjem minutu postavio bek Marko Petković. Domaćin je mogao da slavi još ubedljivije, ali su Srđan Plavšić dva puta i Mihajlo Ristić pogađali prečku gola Nišlija.

Crveno-beli će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope zajedno sa Vojvodinom i Mladošću. Peto mesto u Superligi osvojio je Radnički, šesti je bio Napredak, sedmi Voždovac, a osmi Javor, koji nije uspeo da ostvari nijednu pobedu u plej-of fazi.

Iz Superlige su ispali Metalac i Novi Pazar, a novi članovi elitnog ranga srpskog fudbala su Mačva iz Šapca i povratnik Zemun.

Tačku na fudbalsku sezonu u Srbiji staviće "večiti", koji će se 27. maja sastati na stadionu Partizana u finalu Kupa.

Tok mečeva:

Humska 10' Partizan je krenuo sa očekivanim pritiskom od starta meča, nije bilo uzbuđenja u prvih desetak minuta, da bi prvu šansu imao Uroš Đurđević posle centaršuta svoje produžene ruke Miroslava Vulićevića, ali iz dva pokušaja je izborio samo korner.

Rajko Mitić 15' Mirna igra u prvih desetak minuta na stadionu Zvezde, gosti su prvi zapretili u šestom minutu zapretio preko Mrkića, ali se on nije dobro snašao posle centaršuta sa desne strane. Zvezda teško preuzima inicijativu na protivničkoj polovini terena.

Rajko Mitić 18' Zvezda je povela 1:0! Odbrana Radničkog nije dobro izbacila loptu posle centaršuta sa leve strane, lopta je vraćena u kazneni do Ričmonda Boaćija koji obilazi golmana rivala i ubacuje je u mrežu.

Humska 18' U istom minutu poveo je i Partizan 1:0! Posle akcije po levoj strani Janković "štiklom" proigrava u sredini kaznenog Leonarda da Silvu koji takođe obilazi golmanarivala i postiže 25. gol u sezoni, 23. u Superligi.

"Ostaćete zauvek u mom srcu", poslao je Leonardo preko majice poruku navijačima posle novog gola.

Rajko Mitić 27' Prečka! Plavšić je proigrao Boaćija koji snažno šutira, ali je okvir gola sprečio drugi pogodak Zvezde.

Rajko Mitić 32' Opet prečka Zvezde! Ovaj put Mihailo Ristić je poslao projektilč sa 25 metara, ali ni on nije uspeo da loptu pošalje u mrežu gola Radničkog.

Humska 37' Partizan vodi 2:0! Humska slavi titulu! Marko Jevtović uspeo je u onome što nije Ristić, njegov sjajan udarac sa 20 metara nije uspela da zaustavi ni parada Krznarića, crno-beli su na korak od trofeja.

Rajko Mitić 45' Nije bilo uzbuđenja u nastavku poluvremena na stadionu Zvezde, koja vodi 1:0 posle prvih 45 minuta.

Humska 45' Partizan vodi 2:0, 45 minuta deli crno-bele od 27. titule šampiona Srbije.

Rajko Mitić 48' Na samom startu drugog poluvremena Zvezda je povisila na 2:0. Milić je poslao loptu po zemlji u sredinu kaznenog sa desne strane, ona je prošla pored statičnih Nišlija do Ričmonda Boaćija koji postiže drugi gol na meču.

Humska 52' Odličan solo prodor Đurđevića, reprezentativac Srbije šutira iskosa sa 15 metara, ali brani Krznarić.

Rajko Mitić 53' Šansa za Adžića posle novog prodora Milića po desnoj strani, ali mladi vezista šutira preko gola.

Humska 57' Prodor Mihajlovića do kaznenog prostora, ali krilni napadač šutira preko gola iskosa sa 16 metara. Minut kasnije je stigao skoro do peterca, ali prebacuje i Đurđevića i Leonarda.

Rajko Mitić 58' Nova prečka Zvezde! Opet je "tukao" Plavšić, ali opet okriv gola spasava mrežu Nišlija.

Rajko Mitić 61' Zvezda vodi 3:0! Het-trik Ričmonda Boaćija pred oko 5.000 navijača.

Humska 65' I Partizan vodi 3:0! Sjajan kontranapad Partizana koji je otvorio Leonardo da Silva Souza, proigrao na levoj strani Uroša Đurđevića koji utrčava u kazneni, ali nesebično asistira Brazilcu za njegov 24. gol u Superligi kojim su se njih dvojica izjednačila na vrhu liste strelaca.

Humska 70' Već je 4:0 za Partizan! Još jedna sjajna kontra i odlična saradnja crno-belih u kaznenom prostoru, Leonardo sa leve strane pronalazi na desnoj Marka Jankovića koji "cepa" mrežu Mladosti.

Humska 71' Bakljada navijača Partizana na kratko je prekinula meč u Humskoj 1

Rajko Mitić 77' Dobra akcija Zvezdinih bekova, Anđelković je ubacio loptu, ali Petković nije uspeo da pogodi gol glavom.

Humska 81' "Petarda" Partizana za proslavu titule! Nebojša Kosović šutira sa 25 metara u donji levi ugao, Krznarić je bio na lopti, ali mu ona prelazi preko ruke i ulazi u mrežu (5:0).

Rajko Mitić 90' Zvezda je tačku na sezonu stavila sa 4:0. Sjajnu akciju crveno-belih golom kruniše bek Marko Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

304 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve