Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.05.2017.

17:23

Sitiju LŠ, Liverpulu kvalifikacije, Arsenal u LE

Mančester Siti je ubedljivom pobedom nad Votofrdom od 5:0 obezbedio treće mesto i direktan plasman u Ligu šampiona naredne jeseni.

Izvor: M.LJ.

Autor: M.LJ.

Sitiju LŠ, Liverpulu kvalifikacije, Arsenal u LE
Getty Images

Liverpul je takođe bio ubedljiv protiv prežaljenog Midlzbroa sa 3:0, ali "Redsima" je za dva boda izmakla grupna faza LŠ i završavaju sezonu na četvrtom mestu.

Arsenal će sa petog mesta od septembra igrati u Ligi Evrope pošto "Tobdžije" nisu uspele da nadoknade zaostatak za Mančester Sitijem i Liverpulom.

Arsenal je pobedio Everton sa 3:1 uprkos crvenom kartonu koji je dobio Koščelni, ali je to u ovom trenutku bila pirova pobeda za tim Arsena Vengera. Ostali su "kratki" za bod u odnosu na Liverpul i tri u odnosu na Siti.

"Tobdžije" prvi put posle 2000. godine neće igrati direktno u grupnoj fazi elitnog kontinentalnog takmičenja. Te 2000. godine Arsenal je igrao u finalu Kupa UEFA.

Liverpul ovu sezonu u odnosu na prethodnu završava mnogo bolje. Prošle godine su bili osmi i nisu igrali ni kvalifikacije za Ligu Evrope. Tim Jirgena Klopa ove godine igra u kvalifikacijama, dok su dva prva mesta odranije obezbedili šampion Čelsi i Totenhem. "Plavci" su posle poluvremena "razbili" Sanderlend sa 5:1.

I "Pevci" su u poslednjem kolu bili "raspucani" protiv Hala koji se seli u Čempionšip (7:1), a biće interesantno videti šta će biti sa Lazarom Markovićem posle ovog leta. Marković je igrač Liverpula, ali trenutno nastupa kao pozajmljeni igrač u Hal Sitiju.

Mančester Junajted se posle ere Aleksa Fergusona nikako ne pronalazi. "Đavoli" su u poslednjem kolu pobedili Kristal Palas sa 2:0 i ostali na šestom mestu iza Arsenala. Od timova koje imaju šansu da igraju u Evropi, tu je i Everton koji će igrati kvalifikacije za Ligu Evrope.

U sezoni 2017/2018. u Premijer ligi osim Hal Sitija nećemo gledati ni Midlzbro i Sanderlend

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve