Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.05.2017.

18:30

SL: Zvezda ubedljiva, titula zavisi od Mladosti

Crvena zvezda savladala je Javor u Ivanjici u meču 36. kola plej-of faze Superlige Srbije – 3:0 (0:1).

Izvor:

Autor:

SL: Zvezda ubedljiva, titula zavisi od Mladosti
StarSport

Crveno-beli su tako zadržali teoretsku šansu da odbrane titulu, pošto im pred poslednje kolo večiti rival Partizan beži tri boda.

Crno-beli su, s druge strane, bili ubedljivi na gostovanju niškom Radničkom na Čairu (3:1), pa će im za 27. titulu biti dovoljan i bod protiv lučanske Mladosti u nedelju.

Zvezda će u isto vreme igrati protiv Nišlija kod kuće, a u slučaju trijumfa, odnosno poraza Partizana odbraniće šampionski pehar jer su bili bolje plasirani u regularnom toku nacionalnog šampionata.

Ekipa Boška Đurovskog povela je u 39. minutu iz penala, precizan je bio Gelor Kanga, a već tada je praktično rešeno pitanje pobednika. Štoper domaćih Derek Kornelijus isključen je jer je loptu u kaznenom zaustavio rukom, pošto je prethodno zbog obaranja Nemanje Milića sa dve ruke zaradio prvi žuti karton.

Neposredno pred vodeći pogodak gostiju, Eliomar je propustio sjajnu priliku da domaće dovede u vođstvo, pogodivši spoljni deo mreže Damira Kahrimana.

Zvezda je nastavila da koristi situacija na terenu, ali je tek u 77. minutu Mičel Donald najavio siguran trijumf svog tima.

Konačan rezutlat postavio je Ričmond Boaći iz novog penala, ponovo posle igre rukom odbane Javora, u 87. minutu.

U međuvremenu, odigrani su svi mečevi plej-aut zone posle kojih smo saznali da Rad ostaje Superligaš, odnosno da Novi Pazar ispada. Preostalo je da u nedelju saznamo ko će još u Prvu ligu Srbije – Borac iz Čačka ili Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Zvezda je krenula ofanzivno od samog starta, da bi prvu priliku imali posle prekida koji je izveo Gelor Kanga. Mladen Đogatović je uspešno intervenisao, dok je sličan ishod bio i nekoliko napada kasnije, kada je Gabonac pokušao direktnim udarcem sa ivice kaznenog, posle kombinacije iz kornera.

Nastavila se igra u dobrom ritmu, a usledio je odgovor domaćina koji je takođe izborio udarac iz ugla, ali ni pred mrežom Damira Kahrimana nije bilo uzbuđenja, pa posle deset minuta igre nismo videli pravu priliku za pogodak.

Rasterećeni Ivanjičani su uglavnom pretili preko desnog boka, a upravo iz jedne takve situacije stigli su do prilike da povedu. Stefan Tripković je u pravom trenutku proigrao Eliomara, a ovaj stvorio sebi prostor i šutirao u bliži ugao, ali je lopta završila u spoljnom delu mreže.

Odgovor gostiju na pokušaj Eliomara stigao je posle prvog žutog na meču, kada je Kornelijus rukama oborio Nemanju Milića na putu ka kaznenom, međutim – ni to nije bilo dovoljno da se direktno ugrozi gol domaćina. Već u sledećem napadu bilo je daleko opasnije, sada je Kanga prošao po desnoj strani i ušao kazneni, ali je lopta koju je uputio kroz peterac bila prejaka za Ričmonda Boaćija.

Crveno-beli su sve više i više pritiskali kako je prvo poluvreme ulazilo u drugu polofinu, i dalje uglavnom napadajući preko bokova. Ka Đogatoviću je ponovo šutirao Kanga, ovoga puta sa ivice kaznenog iz polu-voleja, ali preslabo za realnu pretnju.

Nekoliko minuta kasnije, na ulasku u pola časa igre, Marko Petković propustio je priliku da kruniše fenomenalan solo prodor. Desni bek gostiju povukao je loptu sa krila, ušao u šesnesterac, prevario četiri igrača, pre nego što mu je lopta pobegla na ivici peterca.

Nova opasna situacija viđena je pred golom Javora, Dušan Anđelković je centrirao, Đogatović je izašao na loptu, ali mu je ona ispala, pravo do Srđana Plavšića. Krilo crveno-belih prebacilo je lobom golmana domaćih, a Miloš Karišik je u poslednji čas s linije izbacio u korner.

Kulminacija prethodnih događaja dogodila se u 39. minutu, kada je Derek Kornelijus igrao rukom u svom kaznenom i tako skrivio penal. Ipak, to nije bio kraj problema za domaće jer je kanadski štoper dobio i drugi žuti karton.

Odgovornost je preuzeo Kanga i postigao svoj šesti pogodak u sezoni vredan vođstva – 0:1.

Pokušala je ekipa Boška Đurovskog da iskoristi novonastalu situaciju i duplira prednost u preostalih pet minuta igre u prvom poluvremenu, ali je sve što smo videli, pored nekoliko sporadičnih pokušaja, žuti karton za Boaćija zbog opasne igre.

Zvezdi se konstantan pritisak isplatio u 77. minutu, kada je i sve bilo definitivno rešeno. Mihailo Ristić izveo je korner na peterac, gde je najviši bio Mičel Donald i glavom je skrenuo u gol – 0:2.

Zvezda je nastavila tamo gde je stala pre odlaska na odmor, pa je već u prvih pet minuta imala nova dva udarca iz ugla, odnosno dva šuta ka golu Javora. Ipak, nije bilo izglednijih prilika, dok su domaći svoju šansu za eventualni napad čekali iz kontre.

Osim dve izmene, po jedne na obe strane, i u narednih petnaestak minuta gledali smo napade i pokušaje gostiju u talasima.

Crveno-beli najbliži novom golu bili posle udarca Damijana le Taleka, ali je njegov udarac glavom lako uhvatio Đogatović.

Nisu Beograđani menjali prisup, a najbolju priliku da im donese 2:0 u nastavku propušta Plavšić, kada je posle prodora lepo gađao drugi ugao, ali se lopta od stative odbila nazad u polje, posle čega su defanzivci Javora reagovali i otklonili opasnost.

Delovalo je da će to biti i konačan rezultat, ali je onda odbrana Javora još jednom rukom zaustavila napad rivala, da bi Boaći rutinski realizovao penal u 87. minutu – 0:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

353 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve