Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.05.2017.

18:19

Preokret u Romi – Toti napušta 'Vučicu'

Legendarni fudbaler Rome Frančesko Toti ipak neće završiti karijeru ove sezone, prenosi Gazeta delo Sport.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Preokret u Romi – Toti napušta 'Vučicu'
Photo by Marco Luzzani/Getty Images

Italijanski list navodi da će Toti završiti sezonu u redovima ‘Vučice’, a onda se preseliti u Majami i tamo odigrati poslednjih godinu dana.

Prema informacijama iz Italije, ‘Princ Rima’ je, uprkos navodima da će se penzionisati posle više od 20 godina, prihvatio poziv suvlasnika kluba Paola Maldinija, kao i trenera Alesandra Neste.

Toti je do sada odigrao 784 utakmice u dresu Rome, postigavši 307 pogodaka i zabeleživši 123 asistencije, dok je nekoliko puta odbijao najmoćnije klubove Evrope koji su mu nudili blanko ček za potpis.

"Uče nas u školi da je porodica najvažnija za čoveka, a to je upravo ono što ja osećam prema Romi. Da li ste ikada čuli za nekoga ko je napustio siromašne roditelje da bi živeo sa bogatim strancima", rekao je jednom Toti.

Više nastupa od njega (615) u Kalču imaju samo Đanluiđi Bufon (616) i Paolo Maldini (647), dok je samo Silvio Pijola, čuveni napadač Lacija, više puta bio strelac u nacionalnom šampionatu (274>250).

Osvojio je samo jednu titulu u Seriji A (2001) i još po dva italijanska Kupa i Superkupa. –

Sa reprezentacijom Italije bio je prvak sveta na Mundijalu 2006. godine u Nemačkoj, a ubrzo posle toga odlučio je da se povuče iz nacionalnog tima posle 58 utakmica i 9 pogodaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve