Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.05.2017.

16:50

Murinjo: Hvala sudiji što je spasio sezonu

Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo nije oprostio sudiji Majklu Oliveru za poraz Junajteda od Čelsija.

Izvor: M.LJ.

Autor: M.LJ.

Murinjo: Hvala sudiji što je spasio sezonu
Foto: Getty images

On se ironično zahvalio sudiji što je "spasio" potpunu katastrofu od sezone za njegov tim.

Oliver je Andersu Ereri dao crveni karton u utakmici sa Čelsijem u martu, a "Đavoli" su tada u četvrtfinalu FA kupa ispali iz takmičenja.

Mančester će igrati finale Lige Evrope protiv Ajaksa, a Murinjo kaže da nikada u ekipi nije imao toliko teških povreda. Da je njegov tim ostao da se takmiči i u FA kupu, to bi bila potpuna katastrofa, smatra Murinjo.

"Ne znam kada bismo igrali utakmice. Nikada, ali nikada nisam imao situaciju kao sada i toliko teških povreda, ne malih, ne onih za koje kažeš 'ok, istezanje, dve do tri nedelje" kaže Murinjo.

On je istakao da je tim "desetkovan" povredama koje su se završavale na operacionom stolu.

"Ne, to je operacija, bum, bum. Jedno koleno, drugo koleno, stopalo. Samo ozbiljne operacije. Sve manje i manje igrača. Veoma je teško, veoma. Ali tu smo gde smo i tako idemo u finale" rekao je Murinjo.

Portugalski trener nikada nije u evropskim takmičenjima ispadao u grupnoj fazi takmičenja, u osmini finala je ispao samo jednom, a do polufinala je stizao čak deset puta.

Zbog povreda će protiv Sautemptona morati da kombinuje sastav da bi zdrave igrače očuvao za finale Lige Evrope. Izvesno je da protiv "Svetaca" neće igrati Pol Pogba, ali hoće Fil Džons, Kris Smoling i Huan Mata.

Finalna utakmica protiv Ajaksa je 24. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve