Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.05.2017.

14:18

Đurovski: U Ivanjici sa četvoricom napadača

Trener Crvene zvezde Boško Đurovski rekao je da njegova ekipa mora da ostane koncentrisana do kraja Superlige bez obzira što Partizan ima tri boda prednosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Đurovski: U Ivanjici sa četvoricom napadača
Foto: StarSport

Zvezda će u sredu gostovati ekipi Javora od 19 časova, u meču pretposlednjeg kola plej-of faze.

"Nas cilj je poznat – moramo da pobedimo u obe utakmice. Prva prepreka je Javor koji prima malo golova na svom terenu, ali i malo daje. Moramo da nametnemo svoj stil, da se borimo, a ja se nadam pobedi", rekao je Đurovski.

Crveno-beli dva kola pre kraja šampionata imaju 49 bodova, tri manje od Partizana, i u Ivanjici imaju imperativ pobede ako žele da ostanu u šampionskoj trci.

"Neće biti velikih promena u ekipi. Možda jedna ili dve... Svi raspoloženi igrači su tu, sem Luke Adžića i Džona Ruisa. U Ivanjici idemo sa četiri napadača. Dakle, idemo da budemo ofanzivni. Najviše pažnje sam u prethodnim danima posvetio defanzivnoj fazi, da ne dolazi do grešaka, jer često pravimo greške u defanzivi kada izgubimo loptu u napadu", dodao je Đurovski.

Upitan da li će ekipa pratiti rezultat utakmice u Nišu između Radničkog i Partizana, Đurovski je rekao da se "to ne može izbeći".

U prethodnom periodu prisutne su tenzije u srpskom fudbalu usled čestih prepucavanja izmedju "večitih" rivala saopštenjima.

"Poslednjih 10-15 godina ovde je napeta atmosfera. Sve je bilo drugačije ranije. Ovo su neke nove metode komunikacija i to nije dobro za naš fudbal. Čim vidim bombastične naslove u novinama, ja izbegnem da čitam, jer mi poremeti koncentraciju. Neću da ulazim u analizu toga, jer mislim da su to nepotrebna previranja", kazao je trener Zvezde.

On je dodao da je svakako teško biti fudbaler Zvezde, ali da svaki mora da bude spreman ds igra pod pritiskom.

Utakmica između Javora i Crvene zvezde u 36. kolu Superlige Srbije igraće se u sredu od 19h u Ivanjici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve