Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.05.2017.

12:25

B92 na Bombonjeri – Superklasiko u punom sjaju

Posle atmosfere pred možda i najveći derbi sveta – B92.net vam sada donosi eksluzivne delove spektakla koji se u nedelju uveče odvijao na čuvenoj La Bomboneri.

Izvor:

Autor:

B92 na Bombonjeri – Superklasiko u punom sjaju
B92/Bojan Duloviæ

Naš portal imao je čoveka na licu mesta, pošto je, lični trener i prijatelj Dijega Armanda Maradone, Bojan Dulović bio specijalan gost u boksu najboljeg igrača svih vremena.

Boka Juniors i River Plejt sastali su se po 366. put, a slavili su 'Milioneri' 3:1, čime su u potpunosti zakomlikovali borbu za titulu pet rundi pre kraja argentinske Primere.

Štaviše, ukoliko savladaju Atletiko Tukuman u zaostalom meču prići će 'Đenovljanima', koji su trenutno na čelnoj poziciji, na samo bod zaostatka.

Boka je prva sa 49 bodova, sledi San Lorenco sa tri manje, dok River, Njuels Old Bojs i Banfild imaju po 45. Daleko od vrha nisu ni šestoplasirani Estudijantes, odnosno sedmoplasirani Kolon sa 44 boda.

Gosti su poveli pred 75.000 ljudi već u 15. minutu, kada je Sebastijan Driusi proigrao Gonsala Rodrigesa, a ovaj sjajnim volej udarcem sa druge stative zakucao loptu u mrežu.

Novi šok za domaće usledio je samo devet minuta kasnije, ovoga puta – asistent je bio strelac prvog pogotka, dok je na 2:0 povisio Lukas Alario.

Boka se u meč vraća u poslednjim trenucima prvog dela igre, kada Fernando Gago u drugom minutu sudijske nadoknade šalje centaršut u peterac rivala, a Augusto Martin loše ceni let lopte i domaćin smanjuje na 2:1.

Početak drugog poluvremena doneo nam je jalovu inicijativu 'žuto-plavih', 'crveno-beli' su se dobro branili i čekali šansu iz kontre. što se na kraju ispostavilo kao presudno.

Boka i te kako ima za čime da žali, pošto je je u poslednjih desetak minuta susreta propustila tri fenomenalne prilike, ali se mora istaći i da se Martin iskupio za grešku sa kraja prvog dela.

Kako to obično biva, kazna je stigla u 91. minutu. Sjajni Driusi je na pâs Ignjasija Martina izašao sâm na gol mrskog rivala i rutinskim udarcem savladao Agustina Rosija za muk i veliko slavlje gostiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve