FSS: Superligaši, ponašajte se pristojno

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović upozorio je učesnike Superlige da prestanu da se neprimereno ponašaju i oglašavaju u javnosti

Izvor: B92, Beta Srbija
Podeli

Šurbatović je najavio da će pokrenuti postupak pred Etičkom komisijom da bi se sačuvao integritet takmičenja u Superligi.

Uprava Crvene zvezde je posle dva uzastopna poraza u prvenstvu, posle kojih je pala na drugo mesto tabele, teško optužila upravu Partizana za korupciju, nakon čega su se i crno-beli oglasili saopštenjem u kome je ocenila da su crveno-beli licemerni.

U obračunu "večitih" potkačeni su i Voždovac, Vojvodina i niški Radnički, koji su se takodje oglašavali u javnosti.

"FSS upozorava sve aktere koji stvaraju zapaljivu i apsolutno nesportsku atmosferu pred odlučujuće utakmice da se više ne oglašavaju na ovakav način i da se posvete isključivo fudbalu. Kao generalni sekretar fudbalske organizacije dužan sam da pokrenem postupak pred Etičkom komisijom FSS koja je nedavno formirana da preduzme sve mere predvidjene Etičkim kodeksom i drugim pravnim aktima kako bi se očuvao integritet takmičenja. Oni koji podižu tenzije i stvaraju atmosferu haosa moraju da znaju da će snositi posledice i da će odgovarati za svoje postupke", rekao je Šurbatović agenciji Beta.

Funkcioner FSS ocenio je da je ponašanje "večitih" "apsolutno neprimereno" i da nanosi "nesagledivu štetu" svima koji vole fudbal.

"Posle svega što se ovih dana pojavljuje u javnosti u vezi sa Crvenom zvezdom i Partizanom više je nego jasno da je ponašanje dva naša najveća kluba, a posebno njihovi zapaljivi nastupi u medijima, apsolutno neprimereno i da nanosi nesagledivu štetu svima kojima je stalo do fudbala u Srbiji. Crvena zvezda i Partizan u samoj završnici prvenstva na nedopustiv način vrše strahovit pritisak na Fudbalski savez Srbije", rekao je Šurbatović.

On je ocenio da ovakav ambijent, koji se proširio na navijače i simpatizere oba kluba, šteti fudbalu.

"Stvari su definitivno otišle predaleko. Daleko van okvira u kojem bi trebale i morale da budu. Sigurni smo da nikome ovakav ambijent ne može da donese ništa dobro, bez obzira na to ko će se na kraju radovati trofejima", rekao je Šurbatović.

strana 1 od 2 idi na stranu