Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.05.2017.

16:02

Advokat Zvezde: Vratićemo titulu, makar i na sudu

Uzalud Marko Nikolić, trener Partizana, maše papirima da je odradio suspenziju iz Slovenije. Pravni tim Crvene zvezde sve to naziva farsom.

Izvor: Ž.B.

Autor: Ž.B.

Advokat Zvezde: Vratićemo titulu, makar i na sudu
Foto: Starsport

Nikola Dumnić, član Pravnog tima Crvene zvezde, kaže za B92.net da papir koji je naš portal objavio ne menja stvari kada je u pitanju status trenera Nikolića.

Nikolić je 2016. godine, dok je bio trener Olimpije, kažnjen zbog rasizma sa sedam utakmica zabrane vođenja ekipe, ali je posle samo jedne dobio otkaz. Na kraju prvenstva FS Slovenije mu je izdao potvrdu da je kaznu odradio.

„Pogledali smo taj dokument. U našoj komisiji ima pravnika, sudija, profesora... Prvo papir nema delovodni pečat, ali nije ni važno, sam dokument nije važan. Suština je da je Marko Nikolić kažnjen sa sedam utakmica. Odluka je bila konačna, niko se nije žalio. Odradio je jednu utakmicu, a onda je zbog te kazne dobio otkaz. Znači, nije odradio preostalih šest. Kada prelazite iz jednog saveza u drugi kazna se prenosi. Setite se da Everton nije mogao da igra za Partizan kada je došao jer je iz Švajcarske „doneo“ crveni karton“, tumači Dumnić.

Dakle?

„Prosta stvar, Partizan treba da izgubi službenim rezultatom svih šest utakmica na kojima je Marko Nikolić sedeo na klupi. Potvrda suštinski ne znači ništa. To je kao da nekoga osude na pet godina zatvora, a on dobije papir da je odradio kaznu. Kada dođe policija po njega, to mu ništa ne znači, može taj papir da ponese sa sobom u zatvor“.

Šta ćete da učinite?

„Fudbalski savez Srbije je morao sve to da vidi. Pričao sam s njima, oni tumače da je odradio kaznu jer je izgubio posao zbog nje. To ne ide tako, tako se obesmišljava kazna. Neko te kazni, ti daš otkaz i – u redu je.Ako FSS ne reaguje, žalićemo se redovnom sudu. Ako je Partizan mogao da dobije dve titule na Sudu udruženog rada, hoćemo i mi jednu“.

Koga ćete da tužite?

„Fudbalski savez Srbije, on mora da poštuje pravila i sve organizuje“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

193 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve