Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.05.2017.

15:32

FS Slovenije: Nikolić je čist, odradio je 7 mečeva

Marko Nikolić, trener Partizana, odradio je kaznu od sedam utakmica, potvrđeno je za B92 iz Fudbalskog saveza Slovenije

Izvor: Ž.B.

Autor: Ž.B.

FS Slovenije: Nikolić je čist, odradio je 7 mečeva
Foto: Starsport

Bivši trener Olimpije optužen je 2016. godine za rasizam, jer je u toku utakmice svog igrača Blesinga Elka nazvao "crnim idiotom". Nakon toga kažnjen je sa sedam utakmica zabrane vođenja ekipe, a već posle prve uručen mu je otkaz.

Priču o njegovoj suspenziji pokrenuo je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, a nastavio je predsednik Svetozan Mijailović, nakon što je Partizan preuzeo prvo mesto u Superligi. Oni su se na konferencijama za novinare, ali i u saopštenjima pitali kako je moguće da supendovani trener preuze Partizan.

Potom se oglasio i Marko Nikolić tvrdeći da ima dokument da nije supendovan niti u jednoj zemlji, pa ni u Sloveniji, a taj dokument je dobio i B92.

Nikola Dumnić, član advokatskog tima i pravne komisije Crvene zvezde, pregledao je dokument i smatra da on nije validan. On kaže da Nikolić nije smeo da sedi na klupi Partizana prvih šest kola i da zato crno-belima moraju da se oduzmu bodovi za sve te mečeve.

A, šta kažu u Fudbalskom savezu Slovenije?

Pozvali smo Matjaža Jakliča, vd generalnog sekretara FS Slovenije, ali on je bio u inostranstvu, pa nam je slučaj protumačio portparol Matjaž Krajnik, uz dozvolu pravne službe.

„Tačno je da je Fudbalski savez Slovenije izdao potvrdu treneru Marku Nikoliću da je odradio kaznu. Uradili smo to na kraju šampionata 2016. godine. On je kažnjen sa sedam utakmica i toliko ih je bilo od početka suspenzije do kraja prvenstva“, rekao je Krajnik za B92.

Na konstataciju da je Nikolić smenjen posle samo jednog kola, portparol FS Slovenije kaže:

„Da, ali on je dobio otkaz baš zbog kazne i nemogućnosti da vodi ekipu. Što se nas tiče on je kaznu odradio. Prošlo je sedam utakmica, on nije radio i to je to. Što se nas tiče sve je čisto“, zaključio je Krajnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve