Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.05.2017.

10:20

Mažić u najužem izboru za finale Lige šampiona!

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić našao se najužem izboru da sudi predstojeće finale Lige šampiona.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Mažić u najužem izboru za finale Lige šampiona!
Starsportphoto

Mažićeva ekipa godinama je jedna od najboljih u Evropi i uživa veliko poverenje u sudijskoj organizaciji UEFA i FIFA, što pokazuje i činjenica da se našla u šeširu za najveći klupski meč u sezoni 2016-2017.

Pored srpskih sudija, u konkurenciji su još Slovenac Damir Skomina i Đanluka Roki, ali Italijan je automatski ispao u utorak uveče zbog plasmana Juventusa.

Drugi polufinalista biće poznat nakon večerašnjeg remija između Atletika i Reala, koji ima prednost od 3:0 iz prvog susreta.

Mažić je ove sezone sudio ukupno četiri utakmice u Ligi šampiona – u grupnoj fazi delio je pravdu na mečevima Benfika – Bešiktaš (1:1), Barselona – Mančester siti (4:0) i Kopenhagen – Porto (0:0), dok je u osmini bio na terenu ’Alijanc arene’, u susretu Bajerna i Arsenala (5:1).

Nije delegiran za duele četvrtfinala i polufinala LŠ, što je automatski bio znak da je blizu finala, a koliko mu UEFA veruje bilo je jasno kada je dobio da sudi meč četvrtfinala Lige Evrope između Bešiktasa i Olimpika iz Liona u Istanbulu.

Poređenja radi, Damir Skomina sudio je i četvrtfinale Lige šampiona između Monaka i Borusije Dortmund (3:1).

Finale najjačeg evropskog takmičenja na programu je 3. juna u Kardifu, kada je na programu Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina u Južnoj Koreji. Na U-20 Mundijalu, koje traje od 20. maja do 11. juna, biće prisutne najbolje sudije sveta, među kojima su Džunejt Čakir i Feliks Brih, što dodatno smanjuje broj kandidata za Ligu šampiona.

Mažić je ove sezone bio na centru i na dva duela kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine, a kruna dosadašnje karijere stigla je kada je određen da deli pravdu u Superkupu Evrope. U Tronthajmu je Real Madrid posle produžetaka savladao Sevilju sa 3:1.

Srpsku ekipu ćemo gledati i na Kupu konfederacija, a Mažićevi pomoćnici u Rusiji biće Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve