Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.05.2017.

18:20

FIFA preti Italijanima kaznom zbog Muntarija

FIFA bi mogla da pokrene disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Italije (FIGC) zbog rasističkog napada na igrača Peskare Sulija Muntarija.

Izvor: B92

Autor:B92

FIFA preti Italijanima kaznom zbog Muntarija
Foto: Getty images

Muntarija su tokom utakmice protiv Kaljarija vređali navijači rivala, pokušao je da razgovara s njima, zbog čega je dobio žuti karton, nakon čega je napustio teren.

Usledila je reakcija FIGC koja je suspendovala fudbalera iz Gane na jednu utakmicu, ali je poništio tu odluku.

FIFA je pod pritiskom od septembra kada je raspustila svoje radno telo za borbu protiv rasizma. Svetska kuća fudbala je tada navela da je to učinjeno pošto je tom radnom telu istekao mandat, ali da su pre toga obezbedjene preporuke za snažan program protiv rasizma.

"Imamo komitet koji prati situaciju i komitet koji će preduzeti nešto. Ono što je najvažnije je da moramo da reagujemo, što pre to bolje. Imam svoje mišljenje, ali nisam ovde da bih iznosila lične stavove. Ovde sam da obezbedim da Fifa, kroz svoj komitet, preduzme odgovarajuće korake za svaki prekršaj vezan za diskriminaciju", rekla je generalna sekretarka FIFA Fatma Samura za BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve