Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.05.2017.

17:02

Finale za "Staru damu" ili čudo Monakove "dece"?

Od 20:45 počinje drugi meč polufinala Lige šampiona između Juventusa i Monaka.

Izvor: M.LJ.

Autor: M.LJ.

Finale za
Getty images

Torinski tim pokušava da dođe do svog devetog finala i treće titule šampiona Evrope, a Monako da napravi čudo i ponovi uspeh iz 2004. godine.

Više od 700 reportera iz preko 25 zemalja i milioni ljudi gledaće večeras okršaj za finale Lige šampiona. Juventus na svom stadionu ima zadatak da odbrani prednost (2:0) ostvarenu na stadionu Luj II.

Da "Stara dama" ima kapital od dva gola pobrinuli su se Iguain i Dani Alves, ali trener Masimilijano Alegri kao i protiv Barselone poziva na oprez.

Alegri je rekao da još ništa nije gotovo, a igrači Monaka da veruju u preokret i svoj napad u kome je centralna figura jedan osamnaestogodišnjak.

Kilijan Mbape na stadionu Monaka nije uspeo da se upiše u strelce i bude tek treći koji će ove godine u Ligi šampiona zatresti mrežu Juventusa. Njegov saigrač Radamel Falkao smatra da "Kneževi" treba samo da se ugledaju na Atalantu koja je sa Juventusom igrala 2:2 pre desetak dana. Atalanta je po njegovom mišljenju pokazala da odbrana Juventusa nije nepobediva.

Činjenica je da Juve igra najbolju odbranu u takmičenju, ali i napad torinske ekipe funkcioniše veoma dobro.

To su na prošlom meču pokazali Paolo Dibala, Mario Mandžukić, Gonsalo Iguain, ali i bek Dani Alves. Dibala i Alves su uputili i par efektnih "štikli", a na Alvesovu je natrčao Iguain i poslao je iza leđa Danijela Subašića.

Alegrijev kolega sa klupe Monaka Leonardo Žardim očekuje drugačiju utakmicu od one u Monaku i kaže da je sve moguće ako njegova ekipa bude prva dala gol. Hoće li to uspeti da uradi, zavisi umnogome i od Đanluiđija Bufona koji i sa 39 godina brani neverovatno.

Bufon je pred ovu utakmicu izjavio da je Ligu šampiona oduvek želeo da osvoji, ali podsećamo da nije hteo da napušta torinsku ekipu ni posle Kalčopoli skandala kada je Juve morao u Seriju B.

Zbog tog poteza i pravog oproštaja jednog od najvećih golmana u istoriji fudbala mnogi ljubitelji ovog sporta navijaju da se Juventus protiv Monaka odbrani, a onda u finalu "pojuri" svoju treću titulu u Evropi i prvu nakon 1996. godine.

S druge strane, Monako će igrati na sve ili ništa ali su ove godine već napravili senzaciju došavši do polufinala kao kvalifikant.

Pobednika ovog polufinalnog duela očekuje bolji iz duela Atletiko Madrida i Real Madrida koji se igra u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve