Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.05.2017.

15:55

Loš debi Đurovskog, Zvezda ipak u finalu Kupa

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije, uprkos porazu od Čukaričkog 2:1 na svom terenu, u revanšu polufinala.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Loš debi Đurovskog, Zvezda ipak u finalu Kupa
Foto: StarSport

Crveno-beli su odigrali jedan od najslabijih mečeva ove sezone, delovali su raštimovano na debiju novog trenera Boška Đurovkog, ali su prošli dalje zahvaljujući pobedi od 4:1 u prvom meču.

Gosti su vodili 2:0 do poslednjih 15 minuta, u međuvremenu su bili oštećeni zbog nepostojećeg ofsajda u prvom poluvremenu i sumnjivog starta Frimponga nad Bojićem u kaznenom prostoru u drugom, ali nisu imali snage za još dva pogotka.

Lakšu završnicu domaćinu je omogućio penal koji je realizovao Boaći u 75. minutu, ali je Čuka ipak u finišu propustila dve sjajne šanse koje su mogle da joj donesu produžetke.

Zvezda će u finalu igrati sa boljim iz duela između Partizana i Vojvodine, koji se sastaju u sredu u Humskoj, posle 0:0 u prvom meču u Novom Sadu.

Čukarički je poveo već u četvrtom minutu, posle centaršuta iz "skraćenog kornera" sa leve strane, Manojlović je loše procenio let lopte, a na drugoj stativi najbolje je skočio Ognjen Ožegović i glavom zatresao mrežu bivšeg tima.

Zvezda je uspostavila inicijativu u nastavku susreta, ali Boaći ne koristi dva sjajna proigravanja Anđelkovića sa leve strane. Pet minuta pre kraja sudije su oštetile Čukarički signaliziravši ofsajd poziciju Bojića, iako napadač gostiju nije bio iza leša Zvezdine odbrane.

Minut kasnije Boaći je propustio najbolju šansu za Zvezdu, posle proigravanja Ristića prevario je Kopitovića i ispred sebe ima samo golmana, ali je promašio.

U drugom delu Zvezda je delovala sve lošije, a u desetom minutu nastavka Čukarički stiže do 2:0. Opet je Manojlović loše reagovao kod prekida, a ovaj put glavom ga je sa prve stative savladao saigrač Milić.

Samo pet minuta kasnije dogodio se drugi spormi momenat na meču, Fimpong je oborio Obradovića u svom kaznenom prostoru, ali je sudija Marko Popović procenio da to nije start za penal.

To je možda i prelomilo meč jer je 15 minuta pre kraja Zvezda uspela da smanji rezultat, upravo iz penala koji je skrivio Kopotović igranjem rukom, a siguran sa bele tačke bio je Boaći.

U samoj završnici Čukarički je imao dve sjajne šanse za gol, ali ih nije iskoristio rezervista Radonjić, dete Partizana.

Tok meča:

Zvezda je krenula ofanzivno od samog starta, zapretila je gostima već u drugom minutu, ali se kapiten Marko Petković našao u ofsajd poziciji posle odličnog napada.

Međutim, samo dva minuta kasnije usledio je hladan tuš za domaćina. Meč nije mogao da počne gore po Đurovskog, Čukarički je poveo posle prekida i vratio nadu u borbu za plasman u finale.

Le Talek je napravio faul, loptu je iz "skraćenog kornera" sa desne strane ubacio Matić, Manojlović je loše procenio let lopte, a na drugoj stativi je sjajno skočio Ognjen Ožegović i glavom zatresao mrežu bivšeg kluba (0:1).

Zvezda je u potpunosti preuzela kontrolu nad utakmicom u nastavku meča, konstantno je napadala, a najopasnija je bila preko leve strane terana.

Ključni igrač u kreiranju akcija bio je Dušan Anđelković koji je svojim prodorima i centaršutevima pravio dosta problema Brđanima, a uglavnom je u kaznenom prostoru tražio Boaćija.

Momak iz Gane je u roku od svega nekoliko minuta sredinom prvog poluvremena dobio dve odlične lopte, ali nije uspeo da konkretno zaposli Pajovića. Prvo je blokiran njegov šut nogom, a potom je glavom šutirao pored stative.

Iako su Čukaričkom potrebna još tri gola za finale, gosti su nakon vođstva potpuno potisnuti na svoju polovinu terena, pa vrebaju priliku za 2:0 iz kontranapada.

Malo je nedostajalo da to donese rezultat desetak minuta pre poluvremena, Ožegović se probio po levoj strani kaznenog prostora do peterca, ali nije uspeo da odigra poslednji potez.

Pet minuta pre kraja poluvremena Čukarički je žestoko oštećen lošom odlukom linijskog sudije. Bojić je dobio sjajnu loptu u prazan prostor, pobegao je štoperima Zvezde i predriblao Manojlovića, ali je sviran nepostojeći ofsajd.

Sjajnu šansu za izjednačenje propustio je u 41. minutu Boaći. Napadač Zvezde je dobio loptu od Ristića sa leve strane, primio ju je ispred peterca, prevario Kopitovića, ali nije uspeo da savlada Pajovića koji je na vreme skratio ugao.

Desetak sekundi kasnije odlučno priliku imao je i Le Talek, ali je i on promašio gol gostiju sa Banovog Brda, koji su na poluvreme otišli sa golom prednosti.

Nastavila je Zvezda sa pritiskom i u drugom delu igre, Đurovski je pokušao da promeni stil igre uvođenjem Milića umesto Poletanovića, ali je to bio loš potez.

Posle desetak monotonih minuta, Čukarički neočekivano duplira prednost na "Mitiću"! Opet je Zvezda kapitulirala posle prekida, opet je Manojlović loše istrčao na centaršut iz kornera, a savladao ga je upravo Nemanja Milić prilikom skoka na prvoj stativi (0:2).

Pola sata pre kraja Čukarički je možda oštećen za penal. Obradović je utrčao u kazneni prostor Zvezde sa loptom, oborio ga je Frimpong, ali sudija Popović nije svirao kazneni udarac.

Nervoza se uvukla u redove crveno-belih, u roku od nekoliko minuta "požuteli" su Boaći i Frimpong, a Čukarički je postajao sve opasniji kako se bližio kraj meča.

Sjajnu šansu za 3:0 i potpuni rezultatski povratak u dvomeč propustio je Bojić u 64. minutu. Dobio je duel sa očajnim Kangom, proturio je kroz noge Frimpongu, ali umesto da proigra Ožegovića, pokušao je sam da završi akciju, i pogrešio. Loptu je sa 20 metara poslao daleko iznad gola.

Đurovski je pokušao novom izmenom da probudi svoje igrače, izveo je užanog Kangu i uveo Srnića, dvadesetak minuta pre kraja.

Pet minuta kasnije Zvezda je uspela da smanji vođstvo Čuke. Posle centaršuta Milića sa desne strane, lopta je na putu ka sredini kaznenog prostora pogodila u ruku Kopotovića, a sa 11 metara siguran je bio Ričmond Boaći (1:2).

Čukarički još uvek nije izgubio sve šanse, i dalje može sa dva gola da izbegne eliminaciju, te izbori produžetke na Topčideru.

Mnogo sreće imala je Zvezda pet minuta pre kraja meča. Posle katastrofalne greške Le Taleka, Radonjić je za malo ukrao loptu i imao zicer, ali je Manojlović uspeo pre njega da stigne i interveniše.

Lopta se odbija do Bojića koji ne uspeva da iskoristi drugi zicer, je sjajnim klizećim startom sprečava ga Frimpong i spasava domaćina.

Još jednu sjajnu šansu gosti propuštaju u nadoknadi vremena, opet se u poziciji za gol našao Radonjić, ali mladi vezista očajno šutira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

323 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve