Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.05.2017.

14:59

Grof: Partizanu titula, možemo do Kupa

Miodrag Božović sumnja da će Partizan ispustiti tri boda prednosti i da će Crvena zvezda uspeti da preokrene rezultat.

Izvor: M.LJ.

Autor: M.LJ.

Grof: Partizanu titula, možemo do Kupa
StarSport

"Grof" je na konferenciji za medije rekao i da odluku nije doneo preko noći kada su emocije "vrele".

Zvezda je u subotu poražena od Voždovca sa 3:2 i Partizan je nakon pobede nad Javorom, ostao na tri boda prednosti (49 prema 46). Do kraja se igraju još tri kola, a Partizanu su potrebne dve pobede i remi da bi matematički obezbedio titulu.

"Ove godine cilj nam je bila dupla kruna, mislim da nismo blizu tog cilja. Eventulano možda osvojimo Kup. Ja kao najodgovorniji moram da napravim neki stres u ekipi i jedan od načina da se napravi stres je da kad trener ode obično ekipa može da krene i da pravi bolje rezultate.“ rekao je Božović na konferenciji za novinare.

Sebe je označio kao glavnog krivca za rezultate tima u poslednje vreme. Sa ljudima iz kluba je razgovarao, ali nije bilo potrebe da ga iko zadržava.

"Imao sam razgovor, ali objektivno nije bilo razloga da me niko zadržava jer nisam odluku doneo naprečac, recimo sinoć na osnovu nekih emocija koje bi možda bile i vrele. Ali probudio sam se jutros i doneo takvu odluku i ljudi su prepoznali da nema razloga da me iko ubeđuje".

Razlog za odlazak nisu loši odnosi sa upravom.

"Ja sam sa Zvezdanom Terzićem u izvanrednim odnosima i sarađivali smo ove dve godine izvanredno. To je samo nagađanje da postoji nešto između nas dvojice, sve insinuacije i sigurno je da sam imao njegovu podršku sto posto i da je ispunjavao mnoge moje želje."

Ekipa po Božovićevom mišljenju nije izdržala pritisak koji je na njoj bio u poslednje vreme, a na ruku joj nije išao ni sistem takmičenja.

"Jednostavno, rekao sam mnogo puta i ponavljam, ekipa koja je prva na kraju prvenstva, pre plejofa je u psihičkom minusu zato što ste nešto već osvojili i ponovo treba da osvajate. Objektivno treba dvaput da osvajate prvo mesto. Psihološka prednost je uvek na strani onih koji nemaju šta da izgube." naglašava Božović.

O stanju u srpskom fudbalu nije hteo da priča jer je "takvo kakvo je", ali je prokomentarisao da "uvek može bolje".

Iako je Zvezda u plejofu pretrpela drugi poraz, a prvi od Voždovca posle više uzastopnih pobeda, Božović nije bio nezadovoljan igračima.

"Nisu me razočarali uopšte, jer ako mi kažete ime jednog igrača koji se juče nije borio i koji nije želeo, ja ću da se složim sa vama. Nivo igre uvek može da se komentariše, ali što se tiče zalaganja i borbenosti svi su juče dali svoj maksimum", ističe "Grof".

Priče da je ekipa nespremna ocenio je kao "zlobne" jer se može zatražiti i videti koliko ko trči i ko šta radi u Zvezdi u odnosu na ostale timove u ligi. Dosadašnji trener Crvene zvezde kaže da je najbitnije da se tim podigne, ali ponavlja da će večiti rival verovatno osvojiti titulu.

"Igrači moraju da prihvate ovo kao nešto pozitivno i da iz ovoga izađu još jači. Partizan objektivno ove godine igra dobro i ne mislim da će ispustiti ovu prednost do kraja".

Protivnici Partizana do kraja plejofa su Voždovac, Radnički iz Niša i Mladost, dok Zvezda prvo igra protiv Mladosti, a potom protiv Javora i niškog Radničkog.

Na pitanje da li bi se vratio u Crvenu zvezdu, "Grof" kaže da je tek otišao.

"Tek sam otišao, šta znam, normalno da ću nastaviti da navijam za Zvezdu i da volim Zvezdu, šta će biti dalje to je sve... Hoćemo li biti živi?“, zaključio je Miodrag Božović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve