Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.04.2017.

16:25

Zvezda jednom nogom u finalu Kupa Srbije!

Fudbaleri Crvene zvezde napravili su veliki korak ka plasmanu u finale Kupa Srbije sigurnom pobedom nad Čukaričkim u gostima.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Zvezda jednom nogom u finalu Kupa Srbije!
Starsportphoto

’Crveno-beli’ su u prvom meču polufinala savladali Čukarički na Banovom brdu sa 4:1 i praktično obezbedili borbu za trofej u najmasovnijem fudbalskom takmičenju.

Utakmica je rešena u neverovatnom prvom poluvremenu u kojem je postignutno svih pet golova – goleadu je otvorio Le Talek u 12. minutu na fantastičan centaršut Anđelkovića, a onda su Plavšić i Petković krenuli da muče odbranu rivala.

Prvo je desni bek asistirao Boaćiju za 0:2, potom je Đurić postigao autogol nakon centaršuta Plavšića, pre nego što je brzonogi krilni napadač poslužio siagrača iz Kameruna za ubedljivo vođstvo.

To se dogodilo u 39. minutu, a 120 sekundi kasnije Jovanović je na lep način doneo nadu ’Brđanima’. Ipak, posle propuštene prilike rezerviste Jevtića na početku nastavka, izabranici Miodraga Božovića potpuno su umrtvili tempo i lagano priveli susret kraju.

Revanš, koji bi sada trebalo da bude samo formalnost, na programu je 10. maja na stadionu ’Rajko Mitić’.

Klub iz Ljutice Bogdana 24 puta je trijumfovao u Kupu Srbije, što je nacionalni rekord, a još 11 puta je stizao do finala. Ipak, poslednji put su do trofeja stigli u sezoni 2011/2012.

U drugom polufinalu od 19 časova Vojvodina dočekuje Partizan.

Tok meča:

Na samom startu utakmice Ožegović je neoprezno startovao na golmana Zvezde Manojlovića, a posle toga nekoliko minuta nije bilo previše uzbuđenja, osim povrede Gelora Kange. Gabonac je posle jednog duela na sredini ostao na zemlji, ali se vratio na teren i nastavio utakmicu.

U osmom minutu domaćin je prvi put pripretio – Donald je izgubio loptu na svojoj polovini, u nastavku je pokušao Kajević, ali je njegov udarac izblokirao Frimpong.

Četiri minuta kasnije odgovorili su ’crveno-beli’ preko Boaćija, koji je nakon ubacivanja Kange pokušao iz peterca, ali je dobio samo korner.

Ipak, i to je bilo sasvim dovoljno jer je Zvezda povela – lopta je posle lošeg ubacivanja iz ugla otišla do Anđelkovića na drugoj strani, ovaj je savršeno centrirao na drugu stativu gde Le Talek dobro skače i pogađa gornji levi ugao – 0:1.

Već u 15. minutu moglo je da bude 0:2, kada je odlično pokušao Srđan Plavšić. Krilni napadač je pokušao da proigra napadače, lopta mu se vratila, on je šutirao iz prve, ali je Petrić izbacio u korner.

Nastavili su gosti sa pritiskom, odličnu priliku propustili su Le Talek i Srnić, koji su zasmetali jedan drugom ispred peterca, da bi Petrić u nastavku akcije uhvatio udarac Kange.

Čukarički se konačno oslobodio od šoka, pokušao preko Bogosavca, a onda je na Banovom brdu već u sledećem napadu usledio novi hladan tuš. Plavšić je odlično proigrao Petkovića na desnoj strani, Zvezdin bek je prošao skroz do gol-aut linije, vratio do Boaćija kojem nije bilo teško da iz peterca zatrese praznu mrežu – 0:2.

’Crveno-beli’ su nastavili sa inicijativom, razigrali su se i ostali igrači, pa su protivničkom golu pretili Srnić i Donald. Domaćin nije uspevao da kreira niti jednu dobru akciju, pa je posle nešto mirnijeg perioda Zvezda stigla i do trećeg gola.

Donald je solo prodorom „probušio“ odbranu i izborio korner, a posle pomoćne igre Petković je dodao do Plavšića. Srđan je ušao u kazneni prostor sa desne strane, želeo da centirira u peterac, lopta je na putu pogodila Đorđa Đurića i završila uz levu stativu za velikih 0:3.

Očajnu igru Čuke gosti su kažnjavali kako su stigli, a samo nekoliko minuta posle trećeg, postigli su i četvrti gol. Po ko zna koji put Srnić je bio prebrz za čuvare po desnoj strani. Zavrnuo je u peterac gde odbrana ’Brđana’ slabo reaguje, lopta pada na nogu Boaćiju koji opet iz peterca postiže drugi gol na utakmici – 0:4.

Međutim, konačno su izabranici Nenada Lalatovića uspeli da se trgnu i odgovore 120 sekundi kasnije – goleada je nastavljena, a Čukarički verovatno izbegao sramotu na svom stadionu.

Posle duge lopte iz odbrane, Ožegović je okrenuo Lukovića i vratio oštru povratnu u kazneni prostor. Na drugoj strani usamljen je bio Jovanović koji je natrčao na loptu i zakucao je pod prečku – 1:4.

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, pošto je šezdesetak minuta kasnije puka sreća spasla da Čukarički ne primi novi pogodak. Kanga je iščeprkao loptu na ivici kaznenog prostora, snažno šutirao u suprotne rašlje, a posle intervencije Petrića lopta se odbila prvo do prečke, pa do stative.

Dvostruki strelac Boaći pokušao je još jednom na isteku 45 minuta, ali su i pored njegovog promašaja gosti otišli prezadovoljni na petnaestominutnu pauzu.

Trener Čukaričkog Nenad Lalatović pokušao je izmenama da promeni dešavanja u drugom poluvremenu – Aleksandar Jevtić će igrati umesto Asmira Kajevića, a Boris Kopitović umesto Nemanje Obradovića.

Upravo je Jevtić, koji je svojevremeno nosio Zvezdin dres, već posle dvadesetak sekundi na terenu imao stopostotnu priliku. Izašao je 1 na 1 sa golmanom Manojlovićem, pokušao da šutira u bliži ugao, ali je čuvar mreže gostiju odbranio njegov udarac.

Čuka je nastavila da napada, a Zvezda je pametno umrtvila ritam i čekala svoju priliku. Pripretio je Bojić na isteku sata igre, Manojlović je opet odlično odbranio, da bi na drugoj strani slično učinio Anđelković, ali je njegov šut otišao preko gola.

Već u 64. minutu Lalatović je napravio i treću izmenu, ubacivši Nemanju Radonjića umesto Saše Jovanovića.

Božović je na drugoj strani odgovorio uvođenjem Ristića, Poletanovića i Adžića, ali se na terenu ništa nije menjalo. Suprotno prvom poluvremenu, drugo je bilo daleko neinteresantnije, pa se samo čekao kraj utakmice.

U 77. minutu nezgodno su se sudarili Manojlović i Kopitović, koji je ostao da leži na zemlji, ali se pridigao posle intervencije lekarske ekipe.

Sve do poslednjih 10 minuta nije bilo većih prilika, a onda smo videli dve, po jednu na obe strane – Boaći je u dobroj situaciji bio sebičan, posle čega su ga uhvatili grčevi, a u sledećem napadu Radonjić je centrirao do Jevtića, kojem Manojlović brani novi pokušaj.

To je bilo sve od uzbuđenja, Zvezda je rutinski privela meč kraju i stigla na korak do borbe za pehar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

190 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve