Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.04.2017.

19:30

Benteke presudio bivšem klubu, Grujić na terenu

Fudbaleri Kristal Palasa pobedili su u gostima ekipu Liverpula, u 34. kolu Premijerlige – 2:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Benteke presudio bivšem klubu, Grujić na terenu
Getty Images

Ovo je bio šesti poraz Redsa ove sezone, dok su 'Orlovi' postali drugi tim koji su uspeli da vežu treću pobedu na Enfildu.

Bivši igrač Liverpula Kristija Benteke sa dva gola, u 43. i 74, doneo je pobedu svojoj ekipi, dok je jedini pogodak za domaći sastav postigao Filipe Kutinjo u 24. minutu.

Srpski fudbaler Marko Grujić ušao je u 84. minutu umesto Klajna i to je bio njegov prvi meč posle povrede koju je zaradio u spemtenbru.

Tim Jirgena Klopa sjajno je ušao u meč pošto je u 24. minutu poveo preko Kurtinja koji je postiže sjajan gol iz slobodnjaka.

Ipak, samo 15 minuta kasnije Kabaj je uputio centaršut ka Kristijanu Bentekeu koji je bio precizan za izjednačenje ’Orolova’ i to je bio konačan rezultat u prvom poluvremenu.

U drugom delu meča, Firmino je imao šansu u 65. minutu, ali nije uspeo da je iskoristi, a samo par minuta kasnije Benteke je još jednim golom šokirao navijače svog bivšeg kluba na Enfildu.

Tausend je izveo korner, Pančeon je petom s prve stative poslao loptu u kazneni prostor, gde se najbolje snašao Belgijanac za preokret i vođstvo gostujućeg sastava.

Posle šest minuta sudijske nadoknade Redsi nisu uspeli da stvore ozbiljniju šansu pa je meč završen pobedom Kristal Palasa.

Liverpul je ostao treći na tabeli sa 66 bodova, dva više od Mančester sitija, a tri od Mančester junajteda, ali sa po dve utakmice više od ta dva rivala.

Palas je nastavio niz odličnih rezultata u poslednje vreme i zauzima 12. mesto sa 38 bodova, sa velikim šansama da izbori opstanak u Premijer ligi.

Srpski fudbaler Luka Milivojević igrao je celu utakmicu za Kristal Palas, dok je Marko Grujić u Liverpulu ušao u 84. minutu. Obojica su dobili žuti karton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve