Nova vest
Fudbal

Subota, 22.04.2017.

22:51

Devet golova u Firenci, 'Viole' bolje od Intera

Fiorentina je na svom stadionu u uzbudljivom susretu 33. kola italijanske lige savladala Inter rezultatom 5:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Devet golova u Firenci, 'Viole' bolje od Intera
Getty Images

’Viole’ su do 79. minuta imale prednost od tri gola (5:2), da bi tri minuta pre kraja milanski klub postigao još dva gola i uveo meč u neizsvesnu završnicu.

Ipak, Fiorentina je uspela da sačuva prednost do samog kraja i da odnese pobedu i zasluženo slavila.

Domaćini su poveli golom Matijasa Vesina u 23. minutu, da bi samo šest minuta kasnije Ivan Perišić izjednačio na asistenciju Kandreve.

Nekoliko minuta kasnije, Žoao Mario je poveo akciju koju je na sjajan način završio Mauro Ikardi odličnim udarcem za vođstvo ’Nerazura’. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

Na startu drugog poluvremen,a sudija je pokazao na belu tačku za Fiorentinu, ali je Samir Handanović odbranio penal koji je izveo Federiko Bernardeši.

Ipak, klub iz Firence je u 63. minutu došao do izjednačenja preko Davida Astorija, da bi minuta kasnije Vesino fantastičnim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogađa ugao Handanovićevog gola za 3:2.

Fiorentina je u nastavku krenula silovito i u 70. minutu sjajnom solom akcijom Kuma Babakar povećava prednost na 4:2, devet minuta kasnije tamnoputi napadač još jednom se upisao u listu strelaca za veliku prednost 5:2.

Taman kad se pomislilo da će se ovim rezultatom završiti meč, Ikardi je sa dva gola smanjio prednost ’Viola’ za novo uzbuđenje na stadionu u Firenci. Srpski fudbaler Nenad Tomović igrao je do 54. minuta za domaći sastav.

Ipak, Fiorentina je uspela da sačuva prednost i ovim trijumfom nalazi se na osmom mestu na tabeli sa četiri boda manje od Intera, koji je na poziciji ispred.

Atalante ostvarila važnu pobedu u borbi za Evropu, pošto su na svom stadionu savladali Bolonju sa 3:2.

Atalanta je sada na četvrtom mestu na tabeli, koje vodi direktno u grupnu fazu Lige Evropa. Taj klub ima 63 boda, dva više od Lacija uz utakmicu više, pet od Milana, a šest od Intera.

Atalanta je vodila 2:0, golovima Andree Kontija u trećem i Rema Frojlera u 14. minutu.

Bolonja je izjendačila preko Matije Destra u 16. i Federika Di Frančeska u 61. mintutu, a pobedu domaćinu doneo je u 75. Matija Kaldara.

Bolonja je 15. na tabeli italijanskog prvenstva sa 35 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve