Nova vest
Fudbal

Petak, 21.04.2017.

13:45

Božović: Igračima teško, moraju da pokažu karakter

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je njegovim fudbalerima teško posle poraza u derbiju i da moraju da pokažu karakter protiv Napretka

Izvor: B92

Autor:B92

Božović: Igračima teško, moraju da pokažu karakter

Zvezda će u subotu gostovati Napretku u Kruševcu, u 32. kolu Superlige Srbije, drugoj utakmici u plej-ofu.

"Čeka nas važna i teška utakmica. Neće nam biti lako, ali s obzirom na to da se borimo za titulu, nemamo drugog izlaza, jedino nam pobeda odgovara", rekao je Božović.

Crveno-beli su u prošloj utakmici izgubili od Partizana sa 3:1 u "večitom" derbiju.

"Posle svakog poraza je teško, ali u fudbalu nema minulog rada. Uvek je najvažnija utakmica koja dolazi. Moramo da budemo svesni toga, a jesmo. Moramo da pokažemo pravi karakter", kazao je Božović.

Zvezda neće moći da računa na povredjene Nemanju Milića i od ranije Milana Pavkova, dok su ostali zdravi. Dušan Anđelković se oporavio i putovaće u Kruševac, ali je Božović rekao da ne zna da li će igrati. Takodje, rekao je da ima dilemu kada je reč o dve-tri pozicije u prvoj postavi.

Božović je kazao da u Kruševcu "nikad nije bilo lako" jer je "atmosfera užarenija nego na drugim terenima".

"Sada je važno da se pokažemo. Napredak ima veoma dobru ekipu, mnogo iskusnih igrača i mladih koji se tek dokazuju. Tamo je uvek prava, vatrena atmosfera, kada gostuje Zvezda. Napredak je nezgodan protivnik", kazao je trener Zvezde.

On je naveo da ne zna kako će igrati Napredak, ali da je njegov tim u većini utakmica u situaciji da napada, tako da nema razloga da išta menja u igri.

"Pretnja uvek postoji, sa svakom ekipom kojom smo igrali ima brzih igrača. Nadam se da ćemo to neutralisati", rekao je Božović i dodao da svaka linija tima "mora bolje" nego što je bilo protiv Partizana.

Utakmica u Kruševcu igraće se u subotu od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d