Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.04.2017.

22:53

Arsenal gurnuo Boro ka Čempionšipu

Fudbaleri Arsenala savladali su Midlzbro 2:1, posle dosta problema na Riversajdu, u poslednjem meču 33. kola Premijer lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Arsenal gurnuo Boro ka Čempionšipu
Foto: Getty images

"Tobdžije" su povele tri minuta pre poluvremena golom Aleksisa Sančesa iz slobodnog udarca, ali u 50. minutu poravnava Alvaro Negredo.

Pobedu gostima ipak donosi Mesut Ozil, pogađa sa ivice peterca nakon sjajne kombinacije Sančesa i Ramzija, koji mu je grudima spustio loptu.

Arsenal je kontrolisao meč u prvom poluvremenu, ali nije imao konkretnih prilika ispred gola domaćina. Ipak, stiže do prednosti pre pauze, sjajnim udarcem Sančesa iz prekida.

Međutim, vrlo motivisani domaćin poravnava rezultat već u petom minutu nastavka. Stjuart Dauning je poslao centaršut sa desne strane na peterac, gde je sjajno reagovao Alvaro Negredo i u letu loptu poslao iza leđa Petera Čeha.

Preuzeo je Boro kontrolu u nastavku susreta i zamalo preokrenuo pola sata pre kraja, ali Čeg brani šut Ajale glavom.

Dvadeset minuta pre kraja Arsenal se vraća u vođstvo. Sančes je podigao loptu sa leve strane na peterac do Ramzija, on je grudima spušta do usamljenog Ozila, koji nije oklevao i zakucao je pored stative u mrežu.

Midlzbro je izvršio veliki pritisak na "tobdžije" u završnici susreta, ali nije uspeo da izbegne novi poraz, koji je mogao biti ubedljiviji da je Okslejd-Čemberlen iskoristio situaciju jedan na jedan sa golmanom u nadoknadi vremena.

Arsenal se tek drugom pobedom u poslednjih šest kola ostao izjednačen sa Evertonom na deobi šestog mesta, ali sa dva meča manje od rivala iz Liverpula.

S druge strane, Midlzbro je seriju utakmica bez pobede produžio na čak 15, pa je ostao na pretposlednjem mestu sa 24 boda, šest od sigurne zone, ali uz meč zaostatka za konkurentima u borbi za opstanak.

Arsenal sledećeg vikenda dočekuje šampiona Lester, dok Boro gostuje Bornmutu, koji je na sedam bodova od zone ispadanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve