Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.04.2017.

17:59

Brajton prvi put u Premijer ligi

Fudbaleri Brajton i Houv Albiona izborili su direktnu promociju u Premijer ligu, tri kola pre kraja Čempionšipa.

Izvor: AK

Autor: AK

Brajton prvi put u Premijer ligi
Foto: Getty images

Brajton je u ponedeljak savladao Vigan 2:1, a zahvaljujući remiju Darbija i Hadersfild Tauna stekao je nedostižnu prednost nad najbližim rivalima iz plej-of zone.

Ekipa Krisa Hjutona je serijom od pet pobeda stigla do prvog plasmana u Premijer ligu od osnivanja takmičenja, te povratak u najviši rang engleskog fudbala posle 34 godine.

Brajton je lider Čempionšipa sa 92 boda, sedam ispred Njukasla koji je sa tri kola u nizu bez pobede zakomplivao svoju gotovo sigurnu promociju.

Aleksandar Mitrović je bio rezerva u ponedeljak, a Rafael Benites mu je dao šansu tek u poslednjih deset minuta poraza u Ipsviču sa 3:1. Ipak, remi u Darbiju išao je na ruku i "svrakama".

S druge strane, Fulam našeg stručnjaka Slaviše Jokanovića je nadigrao Aston Vilu 3:1 i trećom pobedom u nizu se vratio na poziciju koja vodi u baraž za elitu.

Fulam je izjednačen sa Lidsom, koji je sada prvi "ispod crte", nakon poraza od Vulverhemptona.U sledećem kolu Njukasl dočekuje Preston, dok Fulam gostuje direktnom konkurentu u borbi za baraž Hadersfildu, koji preti Njukaslu na drugoj poziciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve