Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.04.2017.

20:37

LŠ: Juventus deklasirao Barselonu – 3:0!

Fudbaleri Juventusa napravili su veliki korak ka polufinalu Lige šampiona, pošto su pobedili Barselonu u prvom meču sa velikih 3:0.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

LŠ: Juventus deklasirao Barselonu – 3:0!
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Juventus je potpuno nadigrao Katalonce koji nisu ličili na sebe i jednom nogom se već nalaze među četiri najbolje ekipe na ’Starom kontinentu’.

Dvostruki strelac bio je supertalentovani Paulo Dibala, dok je sudbinu gostiju zapečatio Đorđo Kjelini.

Revanš je na programu za osam dana na stadionu ’Kamp Nou’.

’Stara dama’ je od samog starta krenula ofanzivno i to joj se isplatilo već u sedmom minutu – Kvadrado je prihvatio dugu loptu na desnoj strani i ušao u kazneni prostor, niko ga nije napadao, on je dodao do usamljenog Argentinca koji iz okreta pogađa donji levi ugao.

Domaćin je na najbolji način otvorio meč, a u 21. minutu Bufon je spasao Juventus sjajnom intervencijom posle nestvarnog dodavanja Mesija. Samo nekoliko trenutaka kasnije na semaforu je pisalo 2:0.

Mandžukić je povukao napad po levom boku, pametno vratio povratnu na ivicu kaznenog prostora gde je Dibala potpuno neverovatno ostao usamljen i ponovo pogodio donji levi ugao.

Ušlo se u nešto mirniji ritam susreta, tim rezultatom otišlo se na odmor, a drugi deo igre počeo je prilikama na obe strane. Promašivali su Mesi i Iguain, da bi Kjelini u 55. minutu postigao možda i odlučujući pogodak u dvomeču. Najbolje se snašao na centaršut Pjanića iz kornera i glavom zatresao mrežu Ter Stegena.

Do kraja utakmice veliku priliku propustio je Suares za kakvu-takvu nadu Barselone, dok je Juventus rutinski sačuvao vođstvo i miran ide na revanš u prestonicu Katalonije.

Tok meča:

Juventus je mnogo bolje počeo utakmicu protiv čudne postavke gostiju i od samog starta krenuo da preti po bokovima. Katalonci su napravili dva faula u uvodnoj fazi utakmice, a nakon centaršuta Pjanića iz prekida, prvu priliku imao je Gonsalo Iguain. Argentinac je neometan zahvatio loptu glavom na penalu, ali je šutirao pravo u Ter Stegena.

Međutim, nije mnogo prošlo do prvog gola domaćih, koji su mrežu Barselone načeli već u sedmom minutu. Kvadrado je prihvatio dugu loptu na desnoj strani i ušao u kazneni prostor. Niko ga nije napadao, on je dodao do usamljenog Paula Dibala, a ovaj iz okreta pogodio donji levi ugao – 1:0.

Izabranici Luisa Enrikea polako su hvatali ritam i uzeli loptu u noge, dok se domaćin odlučio da čeka grešku rivala. U 21. minutu viđen je možda i odlučujući detalj na utakmici, kada je Mesi nestvarno pronašao Inijestu kroz nekoliko protivničkih igrača.

Kapiten Barselone je ušao iza leđa Alvešu, gađao suprotni ugao, ali je Điđi Bufon refleksno reagovao i spasao svoju ekipu. Minut kasnije usledila je surova kazna na suprotnoj strani terena.

Mandžukić je povukao napad po levom boku, pametno vratio povratnu na ivicu kaznenog prostora gde je Dibala potpuno neverovatno ostao usamljen. Nigde oko njega u rasponu od 10 metara nije bilo čuvara, pa mu nije bilo teško da zahtvati loptu iz prve i ponovo je pošalje u donji levi ugao za velikih 2:0.

Šampion Španije sve je više pritiskao odbranu rivala, ali nije uspevao ništa protiv veoma organizovane ekipe Juventusa. Na isteku pola sata igre Mesi je zatresao mrežu Bufona, pošto je oduzeo loptu Kediri i iskoristio asistenciju Suaresa, ali je Urugvajac bio u ofsajdu.

Ušlo se u nešto mirniji ritam utakmice, da bi ’Blaugrana’ posle centaršuta sa leve strane dvaput zapretila. Suares se bacio i malo je falilo da Kjelini prosledi loptu u svoju mrežu, da bi nakon kornera Bufon otklonio opasnost.

Do kraja poluvremena ’Stara dama’ se odlično branila, a Iguain je u finišu namučio nesigurnog Ter Stegena, pa se na pauzu otišlo rezultatom 2:0.

Gostujući igrači mnogo angažovanije su otvorili nastavak igre i već u drugom minutu mogli da smanje rezultat. Ko drugi do Lionel Mesi je povukao napad, proigrao Nejmara, a lopta mu se vratila posle intervencije Kjelinija. On je gađao desnom nogom, ali nije bio precizan.

Minut kasnije solidno je pokušao Kedira sa distance, da bi Barselona nastavila sa pritiskom – Suares je centrirao, Inijesta uhvatio odbitak i šutirao preko prečke.

Crno-beli iz Torina shvatili su da im se protivnik previše približio i momentalno su preneli težište igre na protivničku polovinu. Ter Stegen je zaustavio dobar pokušaj Iguaina sa dvadesetak metara, posle čega se Argentinac našao u stopostotnoj prilici.

Nekadašnji napadač Reala i Napolija izbegao je ofsajd poziciju, imao usamljenog Mandžukića, ali je šutirao i pogodio nemačkog golmana. Nastavili su domaći da pritiskaju, što im se isplatilo u 55. minutu. Korner je izveo Pjanić, na drugoj stativi Kjelini je dobio vazdušni duel sa Maskeranom i pogodio za 3:0.

Masimilijano Alegri je majstor da uvede utakmicu u ritam kakav odgovara ekipi, a to je učinio nakon trećeg gola. Ipak, u 68. minutu Katalonci su propustili novu stopostotnu priliku. Pogađate – Mesi je uradio sve i idealno uposlio Suaresa, ovaj pobegao Kjeliniju, ali šutirao malo pored leve stative.

Usledile su dve situacije za koje su obe ekipe tražile da sudija reaguje u njihovu korist (ruka Kvadrada i ofsajd Kedire), a novu dobru šansu Mesi je namestio Umtitiju, kojem je falilo nekoliko centimetara da glavom zahvati loptu.

Do kraja susreta ’El Pistolero’ je imao dva ne baš opasna udarca, a u drugom minutu nadoknade vremena Dani Alveš je mogao da uništi svoju bivšu ekipu da je bio odlučniji u završnici akcije.

Međutim, do kraja se rezultat nije menjao, Juventus je zaslužio visoku pobedu, dok će Barseloni biti potrebno slično čudo kao protiv Pari Sen Žermena ukoliko žele nastavak takmičenja u Ligi šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

254 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve