Nova vest
Fudbal

Nedelja, 09.04.2017.

17:24

Selta beži iz Viga posle skoro 100 godina

Fudbalski klub Selta seli se iz Viga, grada u kome igra od svog osnivanja, ako je suditi po rečima predsednika kluba Karlosa Murinja.

Izvor:

Autor:

Selta beži iz Viga posle skoro 100 godina
Foto: Getty images

Klub u ovom gradu postoji 94 godine, ali je većinski vlasnik "nebesko-plavih" rešen u nameri da to promeni, te da sukobe sa gradskim čelnicima koji traju već neko vreme napokon okonča.

"Doneli smo odluku da napustimo Vigo. Ne odlazimo svojevoljno, naterali su nas. Nema više prećutkivanja i nadanja da će pomoć stići“, rekao je Murinjo za španske medije.

Glavni problem je stadion "Balaidos" u koji je Murinjo uložio sedam miliona evra poslednjih godina, ali nije uspeo da ga učini sigurnijm. Koliko je situacija ozbiljna govori i činjenica da je do sada ukupno uloženo 32 miliona u ovo zdanje staro 89 godina, što je veliki trošak za španske uslove relativno skroman klub kakav je Selta.

Trostruki finalisti Kupa kralja pritom nisu dobili olakšice od grada, što ih je nateralo da traže drugo mesto za izgradnju novog stadiona. Murinjo je doneo neopozivu odluku da podigne novi stadion van granica Viga, koji će koštati 50 miliona evra i sportski kompleks koji će vredeti 20 miliona više.

U opštini Mos, koja je od Viga udaljena 140 kilometara, sa velikim entuzijazmom su ponudili prostor za izgradnju novog stadiona i trening kompleksa, ostaje da se vidi da li je ova čitava priča prihvatljiva navijačima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve