Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.04.2017.

22:43

Brozovićeva glupost koštala Inter poraza

Ekipa Sampdorije savladala je Inter na Đuzepe Meaci posle preokreta u poslednjem meču 30. kola Serije A – 2:1 (1:0).

Izvor:

Autor:

Brozovićeva glupost koštala Inter poraza
Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Najveće zasluge za pobedu gostiju iz Đenove idu na račun Marcela Brozovića, veziste domaćih, koji je potpuno nepotrebnim i nepromišljenim potezom napravio penal u 85. minutu.

Sampa je dobila slobodan udarac na 25 metara od gola, usledio je direktan udarac ka Samiru Handanoviču, ali je bilo evidentno da lopta ide daleko pored gola.

Međutim, Hrvat u tom trenutku, kao poslednji u živom zidu, odlučuje da ispruži ruku, lopta ga pogađa u loptuu, a Danijele Čeli iste sekunde svira jedanaesterac.

Siguran sa bele tačke bio je iskusni Fabio Kvaljarela, što je bilo dovoljno da gosti pobede.

Ipak, pitanje je kako bi se susret odvijao da je Mauro Ikardi, nekoliko minuta ranije, pogodio praznu mrežu sa svega nekoliko metara razdaljine.

Prethodno su 'nerazuri' bili bolji rival, vodili su od 35. minuta golom Danila D'Ambrozija, pre nego što je Sampdorija izjednačila posle pet minuta igre u nastavku.

I tada, kao i nešto više od pola časa kasnije, glavni krivac za primljen pogodak bio je upravo Brozović jer nije na vreme izašao da napravi ofsajd.

Ovo je ujedno i prva pobeda Sampdorije na gostovanju Interu još od 15. decembra 1996. godine

Inter sada, posle devetog poraza u sezoni, zaostaje tri boda za petoplasiranom Atalantom i mesta koje vodi u Ligu Evrope naredne sezone, dok je Sampdorija deveta sa 44 boda, 11 manje od tima iz Milana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve