Nova vest
Fudbal

Petak, 31.03.2017.

16:11

Kraj epohe – Sevilja bez Monćija posle 40 godina

'Mozak' iza velikih uspeha Sevilje, sportski direktor Ramon Rodrigez Monći posle 17 godina napustiće Andaluziju i preuzeti istu funkciju u Romi.

Izvor:

Autor:

Kraj epohe – Sevilja bez Monćija posle 40 godina
Getty Images

Monći, arhitekta u osvajanju devet od ukupno 13 trofeja u istoriji Sevilje, doneo je klubu više stotina miliona evra odličnim poslovnim potezima i transferima, poput Danija Alvesa, Ivana Rakitića, Kevina Gameira i drugih – ostvarivši dobit od čak 150 miliona evra.

Ipak, došlo je vreme za novi izazov, potvrdivši da je u ozbiljnim pregovorima sa predsednikom Rome Džejmsom Palotom.

"Još uvek nisam ništa potpisao, ali je Roma pokazala najveće interesovanje. Istina je da sam bio sa njenim čelnicima u Londonu prošle nedelje", rekao je Monći, a prenosi agencija AFP.

U Sevilji žale zbog odlaska transfer gurua, pokušali su da ga zadrže mnogo jačim ugovorom, ali je Monći insistirao na odlasku.

Celu karijeru proveo je u Sevilji, kao golman je počeo u mlađim selekcijama i kasnije deset godina branio za prvi tim.

U vreme dok je bio funkcioner, Sevilja je osvojila pet trofeja Lige Evrope, UEFA Superkup, dva Kupa kralja i Superkup Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve