Ventura: Mladi igrači su budućnost reprezentacije

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Đanpjero Ventura rekao je da mora da brine o mladim igračima i da zbog toga veliki broj njih zove u nacionalni tim.

SMIzvor: B92, Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

"Ima mnogo mladih igrača o kojima moramo da se brinemo i od njih pravimo budućnost nacionalnog tima. Ako se plasiramo na Svetsko prvenstvo, možemo da budemo iznenađenje", rekao je Ventura italijanskim medijima.

Ventura je za predstojeće utakmice protiv Albanije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i prijateljsku s Holandijom pozvao čak sedam debitanata.

Pozvani su golman Spala Aleks Meret, Danilo Dambrosio i Roberto Galjardini iz Intera, Leonardo Spinacola i Andrea Petanja iz Atalante, Mateo Politano iz Sasuola i Simone Verdi iz Bolonje.

Ventura je takodje organizovao dva trening kamp, a za maj je planiran i treći.

"Mladi igrači moraju da žive, dišu i iskuse reprezentaciju. Samo tad će biti spremni za važne izazove. Uvereni smo da su oni budućnost", kazao je Ventura.

On je ranije pružio šansu mladim igračima poput Djanulidjija Donarume, Davida Zapakoste, Danijelea Ruganija, Andree Belotija, koji su ponovo pozvani u nacionalni tim.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu