FSS: Četiri stranca od naredne sezone u Superligi

FSS odlučio je da klubovi sledeće sezone u Superligi mogu da imaju najviše četiri stranca u timu, a na inicijativu predsednika te organizacije Slaviše Kokeze.

SMIzvor: B92, Beta, zvanični sajt
Podeli
FSS
FSS

*Koliko stranaca igra u klubovima Superlige?

Klubovi ove sezone mogu da koriste najviše šest stranaca u timu.

Na sednici Odbora za hitna pitanja odlučeno je da se da preporuka organima koji upravljaju takmičenjima Superlige da se prvenstvene utakmice ubuduće igraju i petkom, a Prve lige Srbije i ponedeljkom.

Cilj toga je, kako je saopšteno, da se poveća broj gledalaca na stadionima.

Klubovi Prve lige Srbije moći će od naredne sezone da imaju najviše dvojicu stranaca, a u Super ligi za žene i Prvoj futsal ligi četiri.

Odbor za hitna pitanja FSS predložio je da se smanji broj glavnih i pomoćnih sudija Super lige i Prve lige, a u skladu s preporukama Sudijske komisije Uefe.

Predloženo je da se smanji broj delegata i uvede obavezno polaganje stručnog ispita u cilju kvalitetnijeg nadzora na utakmicama.

Takođe će se izvršiti izmene disciplinskog pravilnika po kom će klubovi biti odgovorni za neispunjavanje finansijskih obaveza prema FSS.

Predloženo je da klubovi Prve lige mogu da traže odlaganje utakmice ako imaju bar četvoricu igrača u reprezentativnim selekcijama, umesto dvojice koliko je bilo do sada.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu