Sari: I ranije smo ispuštali veliko vođstvo

Trener Napolija Mauricio Sari upozorio je svoje fudbalere da ne mogu gajiti visoke ambicije ako budu olako ispuštali golove prednosti.

ĐNIzvor: B92, Beta Italija
Podeli
Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images
Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images

Takva situacija dogodila se u nedelju u utakmici protiv Empolija.

Napoli je na poluvremenu vodio 3:0, ali je Empoli neočekivano u finišu meča smanjio na 3:2, a imao je šansu i da izjednači.

"Jednostavno, takvi smo. Počeli smo drugo poluvreme i posle 20 minuta smo pomislili da je utakmica završena. Postali smo pasivni i tako smo ugrozili pobedu. Tu osobinu smo pokazivali i ranije, ali sada radimo na tome i nadam se da ćemo to popraviti. Bilo je danas i dobrih stvari, kao što je celo prvo poluvreme", rekao je Sari posle meča, a preneli italijanski elektronski mediji.

Napoli je ovako nastavio trku sa Romom za drugo mesto tabele. Trener je kazao da su danas igrači posle meča bili u različitim raspoloženjima, od radosti do besa i apatije.

"Napredujemo, ali tim koji igra drugo poluvreme kao mi danas ne može imati visoke ambicije. Veliki je to rizik ako se to ponavlja četiri-pet puta godišnje. Verovatno bismo primili gol za izjednačenje da je potrajalo još 10 minuta. Dok ne budemo rešili taj problem, nećemo prići vrhunskim timovima", rekao je Sari.

strana 1 od 2 idi na stranu