Nova vest
Fudbal

Subota, 18.03.2017.

18:17

Kazemiro za pobedu Reala i korak bliže tituli

Real Madrid nastavio je pohod ka tituli, prvoj posle pet godina, pobedom na gostovanju Atletik Bilbau u okviru 28. kola Primere – 2:1 (1:0).

Izvor:

Autor:

Kazemiro za pobedu Reala i korak bliže tituli
Getty Images

'Kraljevski' klub poveo je u 25. minutu posle akcije u tri poteza – Toni Kros izbacio je Kristijana Ronalda na levom krilu, a Portugalac pravovremeno proigrao Karima Benzemu koj trese mrežu domaćina na San Mamesu.

Atletik je napadao i pre i posle vodećeg pogotka gostiju, ali nije uspevao da savlada Kejlora Navasa do odlaska na odmor. Međutim, to se promenilo posle dvadeset minuta igre u nastavku – Raul Garsija je centrirao sa desnog boka, a iskusni Aric Aduric glavom doneo je izjednačenje Bilbau.

Ipak, samo 180 sekundi kasnije Real je ponovo imao prednost, a ispostavilo se da je to bilo dovoljno za sva tri boda.

Ponovo je asistent bio Kristijano, ovoga puta skrenuvši loptu upućenu iz kornera na drugu stativu, gde Brazilac Kazemiro veoma smireno reaguje, čeka da svi, uključujući i golmana Gorku Iraisosa, odreaguju na fintu – pre nego što je loptu prosledio u praznu mrežu.

Ekipa Zinedina Zidana ponovo ima pet bodova više od Barselone, i dalje uz meč manje, dok su Baskijci ostali sedmi sa 44 boda.

Las Palmas je na otvaranju kola u petak pogotkom Kevina-Princa Boatenga naneo poraz Viljarealu, dok su u subotu na programu još dva susreta – od 18.30 Deportivo Alaves dočekuje Real Sosijedad, dok se od 20.45 sastaju Real Betis i Osasusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve