Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.03.2017.

16:20

"Orao" postaje "Soko": Ivanić igra za Crnu Goru

Nekadašnji kapiten Vojvodine i mladi reprezentativac Srbije Mirko Ivanić definitivno "menja nacionalni dres" i zaigraće za Crnu Goru

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: StarSport

Njega je selektor "Sokolova" Ljubiša Tumbaković uvrstio na spisak igrača za utakmicu protiv Poljske u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji.

Ivanić je rođen u Bačkom Jarku, posle odlaska iz Vojvodine igra odlično za beloruski BATE Borisov i kako je izjavio Tumbaković, sa zadovoljstvom je prihvatio poziv da zaigra za Crnu Goru.

"U pitanju je vrlo talentovan i interesantan igrač koji se kao mlad odlučio za dokazivanje u inostranstvu, iako je kao igrač Vojvodine imao ponude Partizana i Crvene zvezde. Njegova idealna pozicija je iza napadača ali može da igra i na boku. Polivalentan je u ofanzivnim zadacima, tehnički veoma dobar i može da bude i strijelac a ne samo onaj koji asistira. Starter je u ekipi za koju nastupa, ima kontinuitet i motiv da se dokaže. U pitanju je igrač koji ima 23 godine i vjerujem da može biti značajan za budućnost reprezentacije", rekao je Tumbaković.

Na Tumbakovićevom spisku su i fudbaleri Partizana Marko Janković i Nebojša Kosović, kao i Zvezdin igrač na pozajmici u Spartaku Vladimir Jovović.

Utakmica između Crne Gore i Poljske igra se 26. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve