Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.03.2017.

16:45

Ubedljiva pobeda Zvezde protiv Javora

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su na svom terenu savladali ekipu Javora u 26. kolu Superlige Srbije – 3:0 (1:0).

Izvor: SM

Autor: SM

Ubedljiva pobeda Zvezde protiv Javora

Mogla je ekipa Miodraga Božovića da završi i ubedljivijom pobedom posle odličnih šansi koji su imali za postizanje gola.

Strelci za crveno-bele bili su Kanga u 29. minutu, Srđan Plavšić u 47. i Ruis u 83.

Zvezda je prva na tabeli sa 67 poena i ima šest poena prednosti u odnosu na Partizan, dok je Javor osmi sa 36 bodova.

U narednom kolu crveno-beli igraju na Banovom brdu protiv ekipe Čukaričkog, a tim iz Ivanjice dočekuje Metalac.

Ekipa Miodraga Božovića odlično je krenula i na samom startu bila opasnija pred golom gostujuće ekipe.

Najbolju priliku imao je Boaći u 9. minut kada je sa pet metara šutirao, ali pravo u golmana Glođovića, koji je odličan bio na meču i nekoliko puta sprečavao napade Zvezdinih fudbalera.

Konačno je Zvezda povela u 29. minutu preko Gabonca Kange koji je uhvatio sjajan volej sa 15 metara na centaršut Dušana Anđelkovića.

Samo četiri minuta kasnije gosti su mogli do izjednačenja posle nespretnog reagovanja Filipa Manojlovića, koji se potom iskupio i uspešnom intervencijom sprečio iznenađenje.

Minimalnim vođstvom Beograđani su otišli na odmor, da bi na startu drugog dela meča Srđan Plavšić povećao prednost na 2:0.

U nastavku meča, crveno-beli nisu iskoristili mnogobrojne prilike za postizanje gola, a konačnih 3:0 postavio je Ruis fantastičnim pogotkom u 83.

Tok meča:

U prvom minutu meča Plavšić je mogao da ugrozi gol golmana gostiju, da bi posle kornera zapretio i Donald, ali je njegov udarac bio neprecizan.

Iako je Zvezda u uvodnim minutima bila bolji protivnik, gosti su iz prvog pokušaja pripretil i imali šansu da u šestom minutu dođu do gola. Tripković, ipak, nije uspeo da primiri loptu i nađe se u gol šansi, a potom je Milanović bio u ofsajdu.

Samo nekoliko minuta kasnije, Kanga je se našao u odličnoj prilici, ali se Đogatović sjajno snašao i sprečio napad crveno-belih.

U 13.minutu najbolju priliku za vođstvo imao je Boaći koji se na pet metara našao sam ispred gola, ali je šutirao pravo u golmana Đogatovića.

Ekipa Miodraga Božovića ređala je prilike u nastavku meča, ali je svaki put sjajno intervenisao golman gostujuće ekipe, koji za sada ne dozvoljava domaćinima da dođu do gola.

Konačno je ekipa Crvena zvezde povela. Gelor Kanga je u 29. minutu sjajno uhvatio volej sa 15 metara na centaršut Dušana Anđelkovića (1:0).

U 33. minutu gosti su mogli do izjednačenja. Filip Manojlović nije dobro procenio let lopte, ali se potom iskupio i uspešnom intervencijom sprečio izjednačenje.

Do kraja prvog dela meča, fudbaleri beogradskog tima mogli su da povećaju prednost. U 40. minutu meča Petković je mogao da povisi prednost crveno-belima, pošto se sam našao ispred Đogatovića, ali je golman imao još jednu sjajnu intervenciju. Odmah zatim i Donald je šutirao sa udaljenosti, ali je rezultat ostao isti.

Sudija Glođović je označio kraj prvog poluvremena i crveno-beli odlaze na odmor minimalnim vođstvom.

U drugom poluvremenu Zvezda je nastavila gde je i stala. Srđan Plavšić povećava prednost u 47. minutu Zvezda vodi 2:0. Kanga je započeo akciju, zatim je Petković centrirao po zemlji, a Plavšić sproveo loptu u mrežu.

Posle gola mladog fudbalera Zvezde, pao je ritam igre crveno-belih i lopta je bila više u posedu Javora. Fudbaler ekipe iz Ivanjice, Eliomar je uputio prvi udarac za goste u drugom delu meča, ali je reagovao Manojlović.

U narednom napadu Ruis je imao odličnu priliku da poveća rezultat. Kostarikanac je u 59. posle dodavanja Boaćija bio potpuno sam pred golmanom Javora, ali nije uspeo da ga savlada. Još jedna sjajna intervencija Đogatovića.

Prvu izmenu na utakmici pravi trener gostiju, od 63. minuta na terenu je Maričić umesto Cvetkovića.

Imala je Zvezda priliku da još jednom povede. U 67. minutu Marko Petković je oklevao sa udarcem posle dodavanja Plavšića, pa je Milović to iskoristio da mu se približi i blokira šut.

Samo dva minuta kasnije, Boaći je pogodio stativu i posle nekoliko sjajnih prilika još jednom nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Miodrag Božović je napravio prvu izmenu i u 72. minutu izašao je Boaći, a na terenu je Srđan Vujaklija.

Usledio je kratak prekid meča zbog upaljenih baklji na tribinama, a u međevremenu je trener Javora napravio i drugu izmenu, Ilić je ušao i zamenioEliomara.

I trener crveno-belih pravi drugu izmenu, Kangu je zamenio Milijaš u 80. minutu.

Prvo prečka, a onda i neprecizan šut Marka Petkovića onemogućili su Zvezdu da povede 3:0 posle centaršuta Nenada Milijaša iz kornera.

U sledećem napadu fantastičan gol Ruisa u 83. minutu koji je sjajno šutirao desnom nogom u dalji gornji ugao.

Poslednju izmenu napravio je Božović i umesto Ruisa na terenu je Milić. Mogao je Javor do utešnog gola u nadoknadi, sam se pred Manojlovićem našao Gafurov, ali je golman Crvene zvezde sjajno interveniso i to je bilo sve na ovom meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve