Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.03.2017.

12:55

Partizan u Lučanima nastavio niz nepobedivosti

Fudbaleri Partizana savladali su Mladost u Lučanima sa 2:0 (1:0) u prvom meču 26. kola Superlige Srbije.

Izvor: mn

Autor: mn

Partizan u Lučanima nastavio niz nepobedivosti
Starsport

Pobedu crno-belima doneli su Leonardo u 42. i Đurđević u 76. minutu.

Crno-beli su vezali i 20. meč bez poraza u Superligi, a 22. uključujući Kup i na drugom su mestu na tabeli sa 61 bodom, tri manje od Crvene zvezde koja kasnije igra svoj meč 26. kola. Mladost je posle četiri meča bez trijumfa na petom mestu sa 38 bodova.

Iako se mučio da postigne prvi pogodak, Partizan je u većem delu susreta kontrolisa dešavanja na lošem terenu u Lučanima. Domaći fudbaleri su u nekoliko navrata zapretili udarcima sa distance, ali je najbolju priliku propustio Šatara posle odličnog skoka i udarca glavom posle kornera, ali je sjajno odbranio Kljajić.

Ekipa Marka Nikolića je povela u 42. minutu, Đurđević je prošao po desnoj strani pored Šatare, centrirao iz mrtvog ugla ka Leonradu koji se namučio da se namesti na šut, ali je uspeo da savlada Krznarića.

Partizan je duplirao prednost u 76. minutu. Prvo je Leonardo uputio nezgodan udarac sa 13, 14 metara, lopta je odskočila ispred Krznarića koji brani, ali samo do Đurđevića koji je smešta u gol, za konačnih 2:0.

Tok meča:

Inicijativa Partizana od samog početka susreta, ali bez ozbiljnije prilike na lošem terenu u Lučanima. U redovima Mladosti pokušao je Bojović sa distance, ali je lopta otišla pored gola. Posle kornera Jankovića u 14. minutu golman je boksovao loptu do Leonarda koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, tik iznad gola.

Serija prilika za Partizan u nastavku. Prvo opasan šut Leonarda u 19. minutu, još jednom sa ivice kaznenog prostora, ali Pejović interveniše pred svojim golom. Izveden je korner posle kog je Milenković pokušao glavom, ali sada u konrer Milosavljević glavom izbacuje za novi konrer.

Sudija je propustio da dosudi i treći udarac iz ugla za goste, kada je glavom izbacio Šatara. Usledila je akcija na drugoj strani, Radivojević je šutirao sa distance, ali Milenković je izbacio loptu u korner, posle kojeg Mladost nije iskoristila napad.

U 27. minutu žuti karton je dobio Pavlović, posle oštrog starta otvorenim đonom na Evertona, kada je pred svojim kaznenim prostorom loptu krenuo da izbaci Brazilac.

Dinamično u nastavku meča. Najbolju priliku za svoj tim propustio je Tavamba u 31. minutu, posle centaršuta Miletića bio je fudbaler Partizana pred golom rivala pobegavši Šatari, ali je u padu šutirao direktno u golmana Krznarića.

Odmah velika prilika na drugoj strani u 33. minutu, odličan skok Šatare i udarac glavom posle kornera, ali je odlično reagovao Kljajić i odbranio.

U 35. minutu Leonardo je zakasnio da stigne prvi do lopte kada je posle centaršuta sa druge stative Miletić spustio pred gol.

Tavamba se gradio pored protivničkog fudbalera pre kaznenim prostorom Partizana, sudija nije dosudio prekršaj iako je bilo kontakta, pa su do lopte došli fudbaleri Mladosti.

Partizan je poveo u 42. minutu, Đurđević je prošao po desnoj strani pored Šatare, centrirao iz mrtvog ugla ka Leonradu koji se namučio da se namesti na šut, ali je uspeo da savlada Krznarića.

Posle primljenog gola Mladost je u poslednjim minutima prvog poluvremena bio agresviniji, a u finišu je pokušaj Radivojevića završio tik pored leve stative Kljajića.

Na početku drugog poluvremena Janković je šutirao u okvir gola sa 18 metara, ali je Krznarić lako uhvatio tu loptu.

U dobroj situaciji je bio Milošević na drugoj strani posle kornera, ali je izblokiran, a posle novog udarca iz ugla Mladost nije bio opasan. Potom prekršaj nad Bojovićem napravio je Milenković na ivici šesnaesterca, slobodan udarac je izveo Milosavljević, centrirao je, a loptu je izbacio Tavamba.

Ne rpeterano sadržajno drugo poluvreme. Uroš Đurđević je dobio žuti karton u 61. minutu, zbog protesta, jer je tražio igranje rukom fudbalera Mladosti posle udarca srpskog reprezentativca.

Uglavnom se igralo na polovini Mladosti, Partizan je konstantno napadao, ali su domaći fudbaleri uspešno zaustavljali pokušaje crno-belih.

Partizan je duplirao prednost u 76. minutu. Prvo je Leonardo uputio nezgodan udarac sa 13, 14 metara, lopta je odskočila ispred Krznarića koji brani, ali samo do Đurđevića koji je smešta u gol.

Do kraja susreta nije bilo previše uzbuđenja u Lučanima, Partizan je uspešno sačuvao svoj gol i zabeležio novu Pobedu u Superligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve