Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.03.2017.

16:51

Prvi remi Juvea, zver Beloti, "petarda" Intera

Kiks Juventusa u Udinama, preokret Torina u poslednjih 20 minuta i impresivna partija Intera, obeležili su nedeljne mečeve 27. kola Serije A.

Izvor: AK

Autor: AK

Prvi remi Juvea, zver Beloti,
Foto: Getty images

"Stara dama" nije iskoristila poraz Rome od Napolija, igrala je 1:1 sa Udinezeom što je prvi remi crno-belih u sezoni.

Torino je gubio do 73. minuta od Palerma, a onda se razgoropadio Andrea Beloti i het-trikom, posle dve asistencije Adema Ljajića, doneo 3:1 "bikovima".

Najubedljiviji u nedelju popodne bio je Inter koji je deklasirao Kaljari 5:1, uz dva pogotka Ivana Perišića, te po gol i asistenciju Maura Ikardija i Evera Banage na Sardiniji.

Đenoa je slavioa kod Empolija 2:0 pogocima u poslednja dva minuta meča, dok su Atalanta i Fiorentina, te Krotone i Sasuolo igrali bez golova.

Juventus je imao priliku da stekne dvocifrenu prednost u odnosu na prvog pratioca Romu, ali je tim Masimilijana Alegrija podbacio ove nedelje.

"Stara dama" je odigrala očajno u prvih 45 minuta u Udinama i uz dosta sreće primila samo jedan gol, koji je u 37. minutu postigao Duvan Sapata, nakon što je prevario nekoliko čuvara i prebacio Bufona.

Pre njega iskusni golman gostiju je bio na mukama posle udaraca Perice i još jednom Sapate, dok Pjanić i Dibala nisu uspeli da zatresu mrežu "zebri".

Šampion se pokrenuo tek posle pauze i izjednačio "na vreme", u 60. minutu Leonardo Bonuči koristi centaršut Dibale iz slobodnog udarca i glavom šalje loptu pod prečku.

Desetak minuta pre kraja Jankto ne uspeva da opet šokira goste, a u nadoknadi vremena golman Karnezis i njegovi štoperi sjajnim reakcijama sprečavaju Alvesa i Iguaina da preokrenu rezultat.

Torino je potcenio "davljenika" Palermo koji je neočekivano poveo kod "bikova" preko Rispolija u 30. minutu, a onda hrabro odolevao snažnom pritisku tima Siniše Mihajlovića.

Međutim, nisu izdržali do kraja, a domaćinu je bio samo jedan gol da prelomi meč u svoju korist. U 73. minutu Beloti sjajno skače posle kornera Iturbea i glavom po sredini gola donosi izjednačenje.

To je "podiglo" domaće igrače koji samo tri minuta kasnije stižu do preokreta, koji je režirao srpski reprezentativac Adem Ljajić. Bivši plejmejker Partizana u pet minuta šalje dva savršena centaršuta koja idealno koristi Beloti i donosi tri boda Torinu.

Inter je ekspresno stigao do dva gola prednosti na Sardinijil u roku od pet minuta sredinom prvog poluvremena, zahvaljujući Banegi. Argentinac prvo proigrava Perišića za 1:0, a onda sam pogađa iz slobodnog udarca za 2:0.

Domaćin se vraća u život u finišu prvog dela igre preko Marka Borijela, koji pogađa glavom posle sjajnog skoka na centaršut, ali Mauro Ikardi poput Banege asistencijom, opet za Perišića, pa svojim golom stavlja tačku na meč već do sredine drugog poluvremena.

U završnici meča, posle nekoliko promašaja na obe strane, tačku na impresivno popodne "nerazura" stavlja Galjardini, udaarcem sa ivice kaznenog prostora, posle dodavanja Edera.

Đenova je do pobede verovatno vredne opstanka stigla u poslednjim trenucima gostovanja u Empoliju. Domaćin je imao bod u rukama kada je u 89. minutu Oliver Ntčam udarcem sa ivice kaznenog uz desnu stativu doneo vođstvo gostima.

Empoli u nadoknadi pokušava da poravna rezultat, ali Oskar Hiljemark u prvom dodatnom minutu šutem pod prečku stavlja tačku na trijumf "grifona".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve