Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.03.2017.

10:37

Kanga: Nije trebalo da se branimo na kraju

Gelor Kanga rekao je da je Crvena zvezda "imala u rukama pobedu" u "večitom" derbiju i da je pogrešila što nije napadala Partizan do kraja utakmice.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Kanga: Nije trebalo da se branimo na kraju
Starsportphoto

Zvezda je igrala nerešeno 1:1 sa Partizanom u 24. kolu Super lige Srbije. Crveno-beli su vodili Kanginim golom u 34. minutu, a bod gostima doneo je Uroš Đurđević u 87.

"Bilo je teško na terenu. Imali smo pobedu u rukama i bili sigurni da je nećemo ispustiti. Bilo je važno da na vreme postignemo gol, što smo i uradili. Dobro smo igrali i bili dominantniji rival tokom većeg dela, ali to je fudbal, jedna sitnica u korist rivala može da presudi. U poslednjih desetak minuta je trebalo da više napadamo i da se trudimo da postignemo još jedan gol. Napad je u takvoj situaciji najbolje rešenje", rekao je Kanga posle utakmice.

Kanga je istakao da mu je bilo veoma važno da postigne pogodak protiv Partizana jer zna "koliku težinu" nosi derbi i koliko znači navijačima.

"Veliku zahvalnost dugujem i treneru Miodragu Božoviću zato što veruje u mene i pruža mi šansu da dokažem svoj kvalitet. Jako dugo se znamo, još od perioda kada sam igrao u Rusiji, tako da znam šta očekuje od mene", kazao je Kanga.

Po njegovim rečima, atmosfera na stadionu "Rajko Mitić" bila je najlepši deo "večitog" derbija.

"Navijačima dugujem veliku zahvalnost. Podrška mnogo znači za samopouzdanje. Napravili su fenomenalnu atmosferu i bez sumnje su bili naš vetar u leđa svih 90 minuta. Ambijent ću zauvek pamtiti. Žao mi je što im za rođendan nismo poklonili pobedu, ali siguran sam da ćemo se odužiti već u narednoj utakmici", rekao je vezni fudbaler iz Gabona.

Zvezda je i dalje lider sa šest bodova prednosti u odnosu na Partizan, a Kanga je rekao da je prvenstvo dugo.

"Imamo jasan cilj ispred sebe, osvajanje šampionske titule. Uradićemo sve što je do nas da ga ostvarimo i pobedimo svaku utakmicu do kraja. Počećemo od Vojvodine ove srede", rekao je Kanga.

Crveno-beli će u narednoj utakmici gostovati Vojvodini u Novom Sadu, u sredu na stadionu "Karađorđe", u vanrednom 25. kolu Super lige Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve