Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.03.2017.

09:30

Najveći utisak derbija – 105 prekida za 90 minuta

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su u subotu izuzetno loš ’večiti’ derbi u okviru 24. kola Superlige Srbije.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Najveći utisak derbija – 105 prekida za 90 minuta
Foto: StarSport

’Večiti rivali’ su remizirali na stadionu ’Rajko Mitić’ rezultatom 1:1 – Zvezda je povela kolom Gejlora Kange, dok je izjednačenje Partizanu doneo Uroš Đurđević.

Upravo je pogodak Gabonca bio neregularan jer je asistenciji Boaćija prethodilo dodavanje Džona Ruiza iz gol-auta.

Osim toga, glavni utisak sa subotnje „svetkovine“ srpskog fudbala jeste i odsustvo kvalitetnog fudbala i ogroman broj prekida. Za nešto više od 90 minuta na, inače izuzetno lošem terenu, nismo videli niti jednu smislenu akciju, a potpuno neverovatno zvuči podatak da je utakmica prekidana više od 100 puta.

Verovatno je oboren negativni rekord Superlige, pošto je sudija Majo Vujović svirao ukupno 48 faulova – 27 su napravili igrači Zvezde, šest više od najvećeg rivala.

Takođe, lopta je napuštala granice igrališta još 42 puta, što sa 15 udaraca iz ugla, u konačnom zbiru čini ukupno 105 prekida.

Prostom matematikom se dođe do toga da je u proseku svakog minuta igra ’seckana’ više od jednom.

Ipak, zadovoljniji će biti ’crveno-beli’ koji su na čelu tabele zadržali šest bodova prednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve