Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.03.2017.

19:51

Čukarički: Ne vršite pritisak na sudije

Čukarički je saopštio da klubovi ne treba da se mešaju u rad Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije i da na taj način vrše pritisak na tu instituciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Čukarički: Ne vršite pritisak na sudije

"Fudbalski klubovi ne treba da se bave i javno oglašavaju povodom delegiranja sudija za utakmice, jer je to vrsta presinga na rad Sudijske komisije FSS", navodi se u saopštenju Čukaričkog.

Pitanje delegiranja sudija pokrenula je juče Crvena zvezda, odnosno generalni direktor kluba Zvezdan Terzić koji je upitao FSS zašto predstojeći "večiti" derbi crveno-belih i Partizana ne sudi Milorad Mažić već Majo Vujović. Nakon tog saopštenja Terzića, oglasili su se i predstavnici Sudijske komisije FSS i Partizan.

"Čukarički nikada nije ocenjivao ili se oglašavao o delegiranim sudijama i tako će ostati i u buduće. Derbi mečevi uvek privlače veliku pažnju javnosti, nose epitet 'praznika fudbala' i sve tim povodom treba usmeravati na fer i sportsku igru i navijanje. Rukovodstvo Crvene zvezde i Partizana, kao i ostali klubovi ne treba da vrše nikakvu vrstu pritiska na FSS", naveo je Čukarički.

"Uvereni smo da nije namera Saveza da pomogne jednom ili drugom klubu učesniku derbija, već da štiti rad svoje Komisije. Prva dva prvenstvena kola prolećnog dela Super lige Srbije pokazala su da nije bilo većih žalbi i potvrdila da Sudijska komisija FSS adekvatno ispunjava svoje zadatke", zaključuje se u saopštenju Čukaričkog.

Večiti derbi izmedju Crvene zvezde i Partizana igraće se u subotu na stadionu "Rajko Mitić" od 18.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve