Sudije: Doktor Terzić traži alibi

Sudijska komisija FSS poručila je generalnom direktoru Crvene zvezde, Zvezdanu Terziću, da je komentarisanjem izbora sudije za večiti derbi izvršio pritisak.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Otužen da vrši pritisak: Zvezdan Terzić (foto: Starsport)
Otužen da vrši pritisak: Zvezdan Terzić (foto: Starsport)

Sudije ističu, takođe, da takvi vidovi pritisaka više ne mogu da prođu.

Terzić je reagovao nakon odluke da glavni sudija ne bude Milorad Mažić, nego Majo Vujović, rekavši da "sudija ne može da se uči na derbiju".

"Sudijska komisija FSS, na čijem čelu se nalazi Đordje Žutić, nijednog trenutka nije, kako to Zvezdan Terzić ističe i svesno obmanjuje javnost, promenila arbitra za predstojeći večiti derbi! Ne ulazeći u medijske napise i "pouzdane izvore" koji su Terzića naterali da sebe stavi u ulogu osobe koja će mimo svih propisa, pravila i moralnih normi, hteti da bira sebi arbitre, Sudijska komisija FSS, kao odgovorno telo koje delegira arbitre, nije se nikada bavila spekulacijama", ističe se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Nije po volji Terzića: Majo Vujović (foto: Starsport)
Nije po volji Terzića: Majo Vujović (foto: Starsport)

Kako se navodi, Terzić, koji je poznat po "komunikaciji” sa sudijama, upadima u svlačionice i pretnjama istim, ne mora da brine za sudijsku scenu Srbije, koja ima potpunu autonomiju u okviru Fudbalskog saveza Srbije.

"Ako je navikao u vreme njegovog predsednikovanja FSS da bira i delegira sudije, skida i postavlja po svojoj volji, sada to nije slučaj. A, kada neki srpski klub, po Zvezdanu Terziću, dostigne nivo da bude stalni učesnik Lige šampiona, onda će i "saveti” doktora fudbala sudijskoj organizaciji i FSS, imati neku težinu. Do tada oni su samo predmet manipulacije i obmane koji za cilj imaju mogući alibi", zaključuju iz Sudijske komicije.

Duel između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

strana 1 od 2 idi na stranu