Lalatović: Cilj na Evro 2017. je polufinale

Nenad Lalatović, novi selektor mlade fudbalske reprezentacije, ima velike planove sa "orlićima" na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

"Kažnjavan sam zbog komentara"

Upitan o svom temperamentu, povodom suspenzija koje je dobijao od Saveza zbog nedoličnog ponašanja i da li bi to moglo da utiče na ekipu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, Lalatović je rekao da ima "pobednički temeprament".

"Moj temperament je pobednički. Želim da pobedim, a do sada sam kažnjavan zbog nekih komentara. Tamo neću imati šta da komentarišem. Moj temperament je pobednički, a to će se videti na Evropskom prvenstvu", tvrdi Lalatović.

"Imam sjajne momke, koji zaslužuju da igraju na EP. Neće biti lako pošto igramo u jakoj grupi. Poštovaćemo protivnike, ali će i oni morati nas da poštuju. Ekipa ima veliki potencijal, želimo da napravimo dobar rezultat i obradujemo narod", rekao je Lalatović.

On je na klupi zamenio Tomislava Sivića, koji je predvodio ekipu u kvalifikacijama, a trener Čukaričkog je potpisao jednogodišnji ugovor FSS.

"Od igrača ću tražiti da daju 120 odsto mogućnosti, da im reprezentacija bude svetinja i da se za nju bore kao kada su igrali u srpskim klubovima pre nego što su pronašli inostrane angažmane. To će biti moj prvi zadatak".

Foto: Starsport
Foto: Starsport

Lalatović veruje da može uspešno da sedi na dve stolice.

"Imaću mnogo više obaveza, zahvalan sam vlasniku Čukarčkog i FSS što su mi izašli u susret. Neće biti problema. Oberučke sam prihvatio velike obaveze i daću sve od sebe da igrači budu zadovoljni mojim radom. Oni su sjajni momci, a moraš da budeš i dobar psihlog, da se ekipa psihički podigne. Pritsak je veliki za mene svakoga dana, ali mogu da se nosim s tim. Znam da ću biti krivac ako ne bude rezultata. Ova reprezentacija nema razloga nikoga da se plaši”, rekao je Nenad Lalatović, a prenosi “Beta”.

Sportski direktor FSS Goran Bunjevčević rekao je da je Savez izabrao pravog čoveka.

"Morali smo da promenimo odluku od pre nekoliko meseci kada smo rekli da selektor ne može da radi u nekom klubu. Lalatović je pravi čovek, doneće energiju i znanje. On je u svim klubovima napravio brzi rezultat, ima energiju da iz igrača izvuče maksimum. Odluka je doneta radi višeg cilja, a moram reći da smo se ogrešili o trenera Voždovca Iliju Stolicu. Nije sporna odluka o Lalatoviću nego način na koji je doneta", rekao je Bunjevčević.

Mlada reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj od 16. do 30. juna. Novi selektor debitovaće na klupi u prijateljskom meču protiv Švedske, 24. marta. "Orlići" će četiri dana posle toga igrati protiv Slovačke. Mlada reprezentacija Srbije igraće u Poljskoj u grupi sa Španijom, Portugalom i Makedonijom.

strana 1 od 2 idi na stranu