Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.03.2017.

11:57

"Sve,druže, dobro radiš, ali život je nešto drugo"

Život Predraga Mijatovića nije jedan gol ili jedna pogođena prečka. Ima tema o kojima do sada nije mnogo govorio.

Izvor: S.R.

Autor: S.R.

Foto: Starsport

Sada je odlučio da otvori dušu.

U intervjuu za „Nedeljnik“ na konstataciju da je igrao u velikim klubovima i osvojio mnogo trofeja, bivši fudbaler Partizana, Valensije, Partizana, reprezentativac Jugoslavije, počeo je emotivnu ispovest:

"U vreme moje najveće fudbalske slave, od 1994. do 1999. godine, sve je na profesionalnom planu išlo odlično. Istovremeno, bolest mog sina me je stalno vraćala na zemlju, u normalu. Išlo je kroz glavu: "Vau, kako ti to dobro radiš i kako ti daješ golove, pa gde je tebi kraj, druže?" Znaš, kad ti krene, pomisliš: "Sad da se popnem na zgradu, možda bih mogao i da letim." Toliko se dobro i moćno osećaš. Kad god bi počela da mi kroz glavu prolazi ta euforija i i ludilo navijača, moj sin, pokojni Andrej, imao je neku krizu. Često je završavao u bolnici i to su bile opomene. Opomene u smislu: "Sve je to super, bato. Sve ti, druže, dobro radiš, ali život je nešto potpuno drugo." I mislim da mi je sin bio balans da shvatim šta je život. Da život nije samo segment neke karijere. Ta nemoć da pomogneš svom detetu, a pomoći nema. Smrću mog sina otišla je jedna strahovito važna karika u mom životu. Imam sada još četiri snažna motora a to su: Luka, Nađa, Nina i Lola, i dva pilota – moja supruga i ja. I naš avion i dalje super leti, iako smo ostali bez jednog mnogo važnog motora", rekao je Mijatović.

On dodaje i da su mu neke čudne situacije mnogo pomogle u karijeri, kao na primer prva konferencija za novinare u Valensiji.

"Tada sam shvatio da moram da krenem od nule. Na prvoj konferenciji za novinare u Valensiji pitaju me na kojoj poziciji igram (?!). A, već sam imao status u Jugoslaviji, bio kapiten Partizana... Pitao sam se gde sam ja to došao, ja ovde ne mogu da prođem. Znao sma koliko moram da radim. Kasnije u Realu me nisu pitali na kojoj poziciji igram, već koji ću tropfej da osvojim".

Na gol u finalu Lige šampiona, kojim je doneo trofej Realu posle 32 godine, iz sadašnje perspektive gleda ovako:

"U karijeri, živitu, imaš jedan dobar ili loš momenat. Verovao sam da baš ja mogu da odlučim finale. Te godine sam revidirao i ugovor. I stavio ekstra bonus za Ligu šamopiona. Predsednik mi je rekao: "Ti to stvarno?" Pitali su me koliki bonus hoću, a u sebi mislili: "E, budalo, možemo da stavimo koliko hoćeš." Verovao sam da jednom moramo da je osvojimo.

Zatim je na red došla i čuvena prečka iz Tuluza sa Svetskog prvenstva 1998. godine:

"Samo mesec dana od gola u Ligi šampiona postao sam najveći tragičar. Prihvatio sam taj penal kao deo života. Svaki put kad dođem u zemlju neko kaže: „E, kako ga promaši" ili "E, da si dao onaj penal". Ali, šta mogu, može da promaši samo onaj koji šutira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve