Nova vest
Fudbal

Subota, 25.02.2017.

12:45

Dva crvena, promašen penal – Zvezda lako do pobede

Crvena zvezda savladala je Bačku u Bačkoj Palanci na otvaranju 23. kola Superlige Srbije – 3:0 (2:0).

Izvor:

Autor:

Dva crvena, promašen penal – Zvezda lako do pobede
StarSport

Meč je praktično rešio odlični Ričmond Boaći pogocima već do 38. minuta, dok je konačan rezutlat postavio Luka Adžić – makazicama u 92. minutu.

Prethodno je Ganjanin, koji je ove zime stigao u Beograd, dva puta iskoristio asistencije Gelora Kange – najpre već u petom minutu kada je sa ivice peterca zatresao mrežu, da bi u 38. iskoristio loše istrčavanje raspoloženog golmana Bačke Ivana Konovalova.

Crveno-beli su dominirali od prvog minuta meča na stadionu 'Slavko Maletin Vava', pa je već posle nekoliko minuta igre bilo jasno u kom će se pravcu kretati ovaj okršaj.

Domaći su uspeli da otklone opasnost posle centaršuta Marka Petkovića, ali samo na kratko jer je Demijan le Talek prosledio loptu do Kange, a ovaj je divno prebacio preko odbrane do reprezentativca Gane na ivici peterca, koji rutinski dovodi goste u vođstvo. Nastavilo se u istom ritmu, Boaći je u međuvremenu promašio još dve neverovatne šanse, ali u 38. minutu nije pogrešio.

Ponovo je u ulozi asistenta bio Gabonac, ovoga puta proigravši Ričmonda loptom po zemlji sa četrdesetak metara, koji ovoga puta reaguje još bolje i šalje loptu pored istrčalog golmana domaćih, u dalju 'malu' mrežu.

Iako je Zvezda i tada apsolutno dominirala, konstantno napadajući, da će upisati novi trijumf, drugi u nizu od starta prolećnog dela šampiona, bilo je jasno pošto je Marko Klisura dobio drugi žuti karton u 53. minutu. Štoper Bačke faulirao je Demijana le Taleka na ivici peterca, a arbitar Milan Aleksić pokazao na penal.

Mičel Donald nije uspeo da iskoristi jedanaesterac pogodivši stativu, ali ni to nije donelo nikakvu promenu jer je u 65. minutu Strahinja Macanović takođe dobio drugu javnu opomenu – zbog totalno nepotrebnog povlačenja Srđana Plavšića sa leđa, duboko u protivničkoj polovini.

Do kraja susreta crveno-beli su nastavili sa napadima u talasima, ali im odlični Ivan Konovalov nije dozvolio, odličnim paradama i postavljanjem, da ga savladaju još nekoliko puta.

Međutim, golman Bačke nije imao šanse u drugom minutu nadoknade – kada je mlađani rezervista Luka Adžić divnim makazicama sa desetak metara postavio konačan rezultat susreta.

Ekipa Miodraga Božovića sada ima devet bodova više od drugoplasiranog Partizana, koji od 17 časova dočekuje čačanski Borac, pred večiti derbi naredne subote na Marakani. S druge strane, Bačku očekuje grčevita borba za opstanak pošto ima samo pet bodova više od poslednjeplasiranog Novog Pazara.

Zvezdi nije trebalo previše vremena da stigne do vođstva na stadionu Slavko Maletin Vava, pošto je Ričmond Boaći već u petom minutu doveo svoj tim u vođstvo.

Domaći su uspeli da otklone opasnost posle centaršuta, ali samo na kratko jer je Demijan le Talek prosledio do Gelora Kange, a ovaj je divno prebacio preko odbrane do reprezentativca Gane, koji rutinski trese mrežu – 0:1.

Mogao je Ganjanin već u 12. minutu da duplira prednost gostiju, ali je ovoga puta zamalo bio neprecizan. Mičel Donald je dobro prošao po desnom boku i iz drugog pokušaja uspeo da proigra Boaćija, ali njegov udarac odlazi tik pored stative gola Ivana Konovalova.

Crveno-beli su nastavili sa napadima, uglavom su pretili preko bokova, a ponovo je bilo izuzetno opasno posle napada sa desnog krila, međutim – Boaći je još jednom propustio neverovatnu priliku.

Marko Petković mu je poslao idealnu loptu na peterac, Konovalov je istčao i pokušao da mu uđe u šut, ali je u svakom slučaju kasnio, da bi udarac napadača gostiju ponovo završio pored stative.

Bačka je u nekoliko navrata pokušala da ugrozi gol Filipa Manojlovića, ali je odbrana Zvezde svaki put na vreme intervenisala, da bismo novu veliku priliku za goste iz Beograda videli u 31. minutu, ali se istakao golman domaćin. Najpre je zaustavio pokušaj Boaćija sa distance, pre nego što je u nastavku akcije odbranio zicer Le Taleku.

Ni u preostalih deset minuta igre u prvom poluvremenu ništa se nije promenilo, Konovalov je nastavio da zaustavlja pokušaje rivala, ovoga puta Dušana Anđelkovića, odnosno Petkovića. Ipak, nije imao šanse u 38. minutu, kada je Zvezda stigla do drugog pogotka, za konačan rezulat prvog dela igre.

Kanga je još jednom lepo proigrao Boaćija, a centarfor crveno-belih kaznio istrčavanje golmana domaćina i lako pogodio dalji ugao gola – 0:2.

Zvezda nije promenila pristup ni na startu nastavka, pa su nove prilike za goste imali Srđan Plavšić, čiji je udarac u poslednji čas izblokiran, dok je posle udarca iz ugla koje je usledio glavom neprecizan bio Boaći. Ganjanin je nastavio da se trudi, vraćao se po loptu, proigravao saigrače, a delimično njegovom zaslugom šampion Srbije dobio penal, odnosno Marko Klisura je zaradio drugi žuti karton.

Posle šuta Džona Ruisa sa ivice kaznenog, u 52. minutu, Le Talek je pokušao da glavom zahvati odbijenu loptu, ali ga je u tome sprečio Klisura, zbog čega je zaradio drugi žuti karton, a Zvezda dobila penal. Međutim, Donald pogađa stativu, lopta se odbija ponovo do njega, a arbitar Milan Ilić svira indirekt.

Posle uvođenja Darka Boškovića, umesto Marka Vidovića na startu drugog poluvremena, a Zoran Govedarica morao je da reaguje pošto je njegova ekipa ostala sa igračem manje, pa je umesto jedinog napadača Damira Čekovića na teren ušao Varga.
Očekivano, Zvezda je nastavila da napada u talasima, ali je i Konovalov nastavio da se ističe. Ipak, novi problem za Bačku javio se u 65. minutu – kada iskusni Strahinja Macanović, posle izgubljene lopte u samom ćošku terena, povlači Plavšića za dres s leđa i takođe dobija drugu javnu opomenu.

U međuvremenu su nove šanse za crveno-bele imali Kanga, čiji je snažan šut sa distance završio zamalo pre prečke, a opasno je bilo i posle novog centaršuta Petkovića, odnosno udarca glavom Le Taleka. Govedarica je još jednom bio prinuđen da reaguje, uvevši Veseljka Trivunovića umesto Milana Makarića, dok je Miodrag Božović ekspresno izvršio sve tri izmene.

Milijaš je zamenio Donalda, Nemanja Milić dobio je priliku da debituje umesto Plavšića, dok je nekoliko minuta kasnije, u 72. minutu, Ruis ustupio svoje mesto Luki Adžiću. Iako je Zvezda konstanto pretila, a igra se odvijala isključivo ispred gola brojčano slabijih domaćina, nisu crveno-beli uspeli da savladaju raspoloženog Konovalova, koji je još jednom bio u centru pažnje sa nekoliko lepih parada.

Na isteku devedesetog minuta, Bačka je imala najbolju priliku na meću, kada je Luka Luković sjajno prošao nekoliko igrača, ali je previše okleao i nije uspeo da savlada Filipa Manojlovića. Da to ne bude poslednje uzbuđenje pobrinuo se rezervista Adžić, svojim drugim pogotkom u sezoni, u 92. minutu.

Mlađani krilni napadač se najbolje postavio posle nove odbrane golmana domaćih i potom uhvatio školske makazice za potvrdu lagane pobede svog tima – 0:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

174 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve