Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.02.2017.

21:00

LE: Het-trik Ibrahimovića, loš debi za Ivanovića!

Fudbaleri Mančester Junajteda savladali su na Old Trafordu ekipu Sent Etjena u prvom meču šenaestine finala LE – 3:0 (1:0).

Izvor: SM

Autor: SM

LE: Het-trik Ibrahimovića, loš debi za Ivanovića!
Getty Images

’Crveni đavoli’ su zasluženo slavili, a junak ne meču bio je Zlatana Ibrahimović koji je postigao het-trik na i peti gol u Ligi Evropi.

Švedski napadač je na ovom meču zabeležio 17. pogodak na 14 mečeva protiv ovog francuskog kluba.

Francuski tim bio je opasniji tokom prvih 45. minuta meča, ali nisu uspeli da iskoriste par dobrih prilika, što su Englezi znali da kazne u nastavku meča.

Kod prvog gola Ibrahimović je imao dosta sreće. Loše je izveo slobodan udarac, ispod živog zida, a lopta je na putu do gola zakačila jednog igrača, prevarila golmana i jedva umilila u gol.

Drugi gol postigao je u 75. minutu kada se posle odbitka našao u pravo vreme na pravom mestu, dok je treći postigao iz penala u 87. minutu meča.

Ovaj meč obeležio je i duel braće Pogbe – Pola i starijeg Florentina, defanzivca Sent Entjena.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović nije na dobar način počeo mandat u Zenitu, pošto je njegov tim večeras izgubio na gostovanju Anderlehtu 2:0.

Anderleht je oba gola postigao po levom krilu, koje bi trebalo da pokriva Ivanović, a strelac oba gola bio je Frenk Ačeampong. Uroš Spajić odigrao je svih 90. minuta za belgijski tim.

Reprezentativac Gane je u petom minutu pokupio dugačak pas iza leđa Ivanovića i lako postigao gol, da bi u 31. minutu iskoristio loše dodavanje u odbrani Zenita, pobegao svojim čuvarima i povisio na 2:0.

Nije samo Ibrahimović imao svoje veče u LE, i Edin Džeko je postigao het-trik u pobedi Rome nad Viljarealom - 4:0 (1:0). Srpski fudbaler Antonio Rukavina bio je na klupi Viljareala.

Šalke je takođe bio ubedljiv u gostima, pošto je pobedio PAOK sa 3:0. Željko Brkić bio je na klupi PAOK, dok je Matija Nastasić bio u prvom timu Šalkea.

Bešiktaš je u gostima pobedio Hapoel Biršebu 3:1. Gosti su poveli autogolom Vilijama, da bi Varda izjednačio do kraja poluvremena.

Srpski fudbaler Duško Tošić asistirao je kod gola Čeika Tosuna, a konačan rezultat postavio je bivši fudbaler Liverpula Rajan Babel.

Atletik Bilbao kod kuće posle preokreta savladao APOEL 3:2. Poveli su gosti golom Efrema u 36. minutu, ali je samo dva minuta isti igrač pogodio sopstvenu mrežu i poravnao rezultat.

U nastavku je Bilbao okrenuo golovima Aduriza i Vilijamsa, a konačan rezultat postavio je Đanijotas u 89. minutu i tako doneo nadu igračim kluba sa Kipra.

Jedini meč bez golova odigran je između Legije i Ajaksa - 0:0. Srpski fudbaler Miroslav Radović odigrao je ceo meč za poljski tim.

Nešto ranije u toku dana odigrani su i ostali mečevi šesnaestine finala Lige Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve