Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.02.2017.

21:22

Dobar penal Mažića, pa ruka Beljerina u kaznenom

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić dobio je da sudi derbi osmine finala Lige šampiona i odmah se našao na velikim mukama.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Dobar penal Mažića, pa ruka Beljerina u kaznenom
Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Mažić je delio pravdu na ’Alijanc areni’ u utakmici Bajerna i Arsenala, a u 29. minutu dosudio je penal za ’Tobdžije’ i doneo ispravnu odluku.

Robert Levandovski je morao da reaguje u svom kaznenom prostoru posle kornera – primio je loptu, ona mu je odskočila, Košelni je skinuo, a Poljak ga snažno udario i Mažić je pokazao na belu tačku.

Srpski sudija je doneo ispravnu odluku jer francuski štoper nije previsoko podigao nogu niti je preoštor ušao u duel sa napadačem Bajerna.

Aleksis Sančes je preuzeo odgovnost, Nojer mu je odbranio udarac, ali se Čileanac ispravio pored nepomične odbrane Bajerna i pogodio donji levi ugao – 1:1.

Prethodno su Bavarci poveli evrogolom Arjena Robena u 11. minutu.

Međutim, samo nekoliko minuta mogao je da dosudi najstrožu kaznu i na drugoj strani, ali nije svirao jedanaesterac za Bajern posle igranja rukom Beljerina. Oštro je centrirao Alaba i pogodio španskog igrača, ali je srpski arbitar rekao da se igra nastavi, uprkos velikim protestima domaćih igrača.

Do kraja susreta igrači u crvenim dresovima nekoliko puta su se žalili na odluke, ali su uspeli da ostvare ubedljivu pobedu rezultatom 5:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve