Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.02.2017.

14:31

Može li Barselona kao Partizan i Real?

Barselona je u utorak doživela jedan od najtežih poraza u evropskim takmičenjima u svojoj istoriji.

Izvor:

Autor:

Može li Barselona kao Partizan i Real?
Getty Images

Ekipa Luisa Enrikea deklasirana je na Parku prinčeva od strane Pari Sen Žermena (4:0), a ljubitelji fudbala pitaju se da li 'Blaugrana' ima šanse da uzvrati osmog marta na Kamp Nou.

'Sveci' su postali tek šesta ekipa u istoriji najelitnijeg klupskog takmičenja koja je Kataloncima uspela da postigne četiri pogotka – posle Milana (4:0, 1994), Dinama iz Kijeva (4:0, 1997), Valensije (4:1, 2000), Čelsija (4:2, 2005) i minenskog Bajerna (4:0, 2013).

Gledajući kroz istoriju, nijedan tim nije uspeo da nadoknadi poraz od 4:0 iz prvog susreta u revanšu, dok su samo tri ekipe anulirale zaostatak od četiri pogotka u međunarodnim takmičenjima.

Najpre su to uspeli igrači portugalskog Leišoiša 1961. godine, kada su u prvom meču izgubili od švajcarskog Šo de Fona (6:2), potom – 23 godine kasnije – isto je ponovio i beogradski Partizan.

Crno-beli su izgubili u Engleskoj od Kvins Park Rendžersa, takođe 6:2, ali su onda trijumfovali 4:0 pred svojim navijačima.

Konačno, poslednja ekipa kojoj je to pošlo za nogom jeste madridski Real. 'Kraljevski' klub poražen je od Borusije iz Mehengladbaha 5:1, ali je pobeda od 4:0 na Santjago Bernabeuu bila dovoljna za narednu rundu.

Kakvo je vaše mišljenje, da li Barselona može da nadoknadi ogroman minus iz Pariza?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve