Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.01.2017.

20:55

Čelsi bodom s Enfilda uvećao prednost!

Fudbaleri Čelsija remizirali su sa Liverpulom 1:1 na Enfildu, ali su ipak uvećali prednost u odnosu na konkurenciju u borbi za titulu.

Izvor: AK

Autor: AK

Čelsi bodom s Enfilda uvećao prednost!
Foto: Getty images

Dijego Kosta je promašio penal 15. minuta pre kraja derbija 23. kola Premijer lige, tačnije Simon Minjole je ostavio nadu rivalima da mogu stiću "plavce".

Ovaj remi nisu iskoristili Čelsijevi prvi pratioci i londonski rivali, Arsenal je neočekivano poražen od Votforda 2:1 kod kuće, dok je Totenhem igrao bez golova u Sanderlendu.

Važnu pobedu u borbi za opstanak ostvario je Kristal Palas sa 2:0 u Bornmutu, kao i Svonsi sa 2:1 protiv Sautemptona.

Barnli je naneo treći uzastopni poraz Lesteru, sa 1:0 gurnuo je šampiona na korak od zone ispadanja. Midlzbro i Vest Bromvič su igrali 1:1.

U sredu Mančester Siti gostuje Vest Hemu, Junajted čeka poslednjeplasirani Hal, dok Everton ide u Stouk.

Kosta promašio penal za pobedu na Enfildu

Prvi desetak minuta nije donelo previše uzbuđenja na Enfildu, domaćin je bio ofanzivniji, pokušao dugim loptama da ugrozi gol Čelsija, ali nije bilo posla za Tiboa Kurtou.

Ipak, u 12. minutu Belgijanc je zagrejao ruke, sjajno je šutirao Vajnaldum sa ivice kaznenog prostora, gađao je gornji desni ugao, ali Kurtoa pravi paradu i otklanja opasnost.

Čelsi je u međuvremenu uspostavio kontrolu nad igrom, Mozes i Vilijan su bili nosioci igre, ali je odbrana Liverpula zatvorila pristup ka Dijegu Kosti.

Ipak, u 25. minutu Čelsi stiže do vođstva. "Plavci" su iznenadili domaćina prilikom izvođenja slobodnog udarca sa oko 25 metara, dok su igrači Liverpula čekali da vide šta je odlučio Vilijan, David Luiz se zaleteo i zakucao loptu iza leđa šokiranog Minjolea (0:1).

Svega pet minuta kasnije londonski tim je imao novu šansu iz slobodnjaka, ovog puta je zapretio Vilijan, ali Minjole uspeva da izbaci loptu koja je išla na drugu stativu.

Nekoliko minuta posle konačno su se ponadali domaći navijači, Džan je ubacio loptu u kazneni prostor, delovalo je opasno po Kurtou, ali je dobro reagovala odbrana Čelsija koja loptu izbacuje u korner.

Liverpul ozbiljno preti na samom startu drugog poluvremena, Roberto Firmino se našao u odličnoj poziciji u kaznenom prostoru rivala, ali šutirao visoko iznad gola. Dva minuta kasnije Čelsi je zamalo duplirao prednost, ali Viktor Mozes pogađa stativu!

Ipak, pola sata pre kraja Liverpul stiže do izjednačenja. Nakon centaršuta sa desne strane na drugu stativu, Mozes nije uspeo da izbaci loptu, Miler ne odigrao glavom povratnu na peterac, gde je sjajno skočio Vajnaldum i takođe glavom loptu poslao ispod Kurtoe u mrežu (1:1).

Nije bilo konkretnih akcija u nastavku meča, da bi 15 minuta pre kraja Čelsi dobio penal. Kosta je pobegao Matipu koji ga obara u kaznenom prostoru, ali Minjole brani šut Španca koji je gađao donji levi ugao, te ostavlja Liverpul u egalu.

Na kraju je ostalo 1:1, a uprkos propuštenom penalu Čelsi može biti zadovoljniji jer je ostao na deset bodova ispred Liverpula, te zahvaljujući kiksevima konkurencije povećao prednost na prvoj poziciji.

"Stršljenovi" šokirali Emirate, Sanderlend odoleo Totenhemu

Arsenal je propustio šansu da se primakne Čelsiju, Emirate je u utorak uveče šokirao Votford.

"Stršljenovi" su sa dva brza gola slomili "tobdžije", Junes Kabul i Troj Dini su doneli velika tri boda gostima koji su sada na osam bodova od zone ispadanja.

Arsenal je tek krajem prvog poluvremena imao prvi šut u okvir gola rivala, na startu drugog Tio Volkot ne uspeva da smanji rezultat, ali nadu domaćinu vraća Aleks Ivobi u 58. minutu, posle asistencije Aleksisa Sančesa.

Usledio je žestok pritisak Arsenala, ali i samo jedna gol šansa do kraja, propustio ju je četiri minuta pre kraja Lukas Peres, tačnije prečka je spasila Votford.

Razočarao je i Totenhem, dominirali su "pevci" kod "crnih mačaka", imali 15-ak šuteva, ali samo jednu gol šansu, koju nije iskoristio Viktor Vanjama, pa su Spursi drugim remijem u nizu takođe ugrozili svoje izglede da osvoje titulu.

Palas je ostao u zoni ispadanja, ali je ostvario važnu pobedu pre svega zbog samopouzdanja pred finiš sezone. Tim Sema Olerdajsa je slomio Bornmut pogocima Skota Dana i Kristijana Bentekea u drugom poluvremenu.

Na ruku londonskom timu nije išao rezultat iz Velsa, gde je Svonsi predvođen strelcem i asistentom Gilfijem Sigurdsonom nadigrao Sautempton.

Domaćin je poveo preko Mousona u 38. minutu, Šejn Long vraća "svece" u egal u 57, ali Sigurdson donosi velika tri boda Velšanima 20 minuta pre kraja. Dušan Tadić igrao je do 56. minutu za goste.

Barnli je sve bliži opstanku, pogotkom Sema Vouksa u 87. minutu srušio je Lester i ostao na deset bodova od zone ispadanjas. S druge strane, "lisice" su novim neuspehom ostale na samo dva.

Midlzbro i VBA su podelili bodove čime su verovatno zadovoljna oba tima, ali više gosti iz Birmingema. Džejms doneo je vođstvo Borou već u šestom minutu na asistenciju Darena Flečera, ali Alvero Negredo poravnava iz penala u 17.

Nije bilo mnogo prilika u nastavku meča, pa je Midlzbro ovim bodom ostao na deobi 15. pozicije sa Lesterom i Svonsijem, na dva boda od zone ispadanja, dok je VBA daleko na osmom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve