Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.01.2017.

19:13

Šahtjor se ponovo seli u Harkov

Fudbalski klub Šahtjor saopštio je da će svoje utakmice ove godine igrati na stadionu Metalista u Harkovu, gradu udaljenom 240 kilometara od Donjecka.

Izvor: mn

Autor: mn

Šahtjor se ponovo seli u Harkov
Getty Images

Posle gotovo tri godine u izgnanstvu zbog sukoba na istoku Ukrajine, Šahtjor iz Donjecka se ponovo seli. Klub je saopštio da će utakmice igrati na stadionu u Harkovu kapaciteta 40.000 mesta.

Šahtjor je povremeno igrao utakmice u Harkovu, a veliki broj navijača kluba u tom regionu ubedio je čelnike da potpišu dugoročni ugovor. I pored toga, igrači će nastaviti da žive u Kijevu.

Na stadionu u Harkovu igrani su mečevi Evropskog prvenstva 2012. godine, a taj objekat je ranije bio dom ekipi Metalista pre prošlogodišnjeg finansijskog propasta te ekipe.

Prvi protivnik Šahtjora u Harkovu biće Selta iz Viga u Ligi Evropa 23. februara. Ukrajinsko fudbalsko prvenstvo se, nakon zimske pauze, nastavlja krajem februara.

Šahtjor nije igrao utakmice u Donjecku od 2014. godine. Donbas arena je pretrepela veliku štetu u sukobima ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika.

Nekadašnji pobednik Kupa UEFA i devetostruki šampion Ukrajine je protekle tri godine svoje mečeve igrao u nekoliko različitih gradova, dok je utakmice Lige Evropa igrao u Ljvovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve